Naši legionarki, ki sta v minuli sezoni igrali pri italijanskem klubu Calcio Chiasiellis, se v paketu selita v novopečenega prvoligaša avstrijske lige, v SK Sturm Graz.


Anja Milenković je v svoji bogati karieri nastopila za kar nekaj klubov. Svojo kariero je začela v Domžalah in kasneje nastopala za Krko iz Novega Mesta. Nato je sledil prestop v Italijo k ekipi UPC Tavagnacco, kjer je ostala sezono. Po sezoni v Italiji se je preselila v Avstrijo k ekipi SK Austria Karnten in nato leta 2011 podpisala pogodbo za Calcio Chiasiellis. Urška Žganec pa je svojo kariero začela leta 2006 pri ŽNK Krim. Že v istem letu je tekmovala za ekipo iz Senožetov, kjer je ostala vse do leta 2009. Kasneje je eno sezono odigrala za ŽNK Jevnico in po izkušnji v Jevnici še za Rudar iz Škal. V letu 2012 je podpisala za Calcio Chiasiellis.  Obe sta že dolgoletni reprezentantki članske izbrane vrste.

In kaj je pravzaprav botrovalo k prestopi iz Italije v Avstrijo? Anja nam zaupa, da so v celoti bili ekipa, ki je dosegla malo zadetkov, zato so končali na desetem mestu Serie A. Pove tudi: “Končno deseto mesto v prvenstvu ni zadovoljilo najinih apetitov in ravno zato sva z navdušenjem sprejeli ponudbo iz Sk Sturm Graz.” Klub naj bi bil po združitvi z moškim delom med najbolje organiziranimi v ligi. Pričakovanja so torej visoka, cilj kluba pa je ogroziti dolgoletno prevlado Neulengbacha in se uvrstiti v Ligo Prvakinj. Anja je še za konec pojasnila, da bodo v Avstriji pogoji za trening neizmerno boljši, motivira jo, da ima klub visoke ambicije, ne skrije pa tudi podatka, da je pogodba od prejšnje finančno boljša.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Najdražje nogometašice v Sloveniji: Kdo kraljuje na lestvici?

Ženski nogomet je v zadnjih letih v velikem vzponu in pridobiva vse večjo prepoznavnost te…