Zelo pester in zanimiv vikend je za našimi igralkami v tujini. Tokrat so dokumenti za Lucijo Mori prispeli pravočasno, sama pa je že takoj na prvi tekmi začela na vratih svojega moštva, ki je v pokalu slavil kar z 0:5. Prav tako sta Anja Milenkovič in Urška Žganec zatresli mrežo nasprotnic in tako dokazali svojo kvaliteto.


V Avstriji so ta vikend igrali prvi krog pokala Avstrije za ženske. Naši legionarki, Natalija Golob in Emina Todorović, ki igrata za DFC Leoben, sta gostili prvoligaško ekipo LUV Graz in na žalost izgubili. Obe sta začeli v prvi enajsterici in tudi ostali do konca tekme na zelenici, a na žalost morali priznati premoč igralkam iz Graza, kljub temu da so se v prvem polčasu odlično upirali (po polčasu je bilo 0:0). Uspešnejši pa sta bili Anja Milenković in Urška Žganec, ki sta za svoj Sturm Graz dosegli po en zadetek. Sturm je na gostovanju proti nižjeligašu slavil kar z 0:11, prav Urška pa je bila tista, ki je načela mrežo Hatzendorfa. Anja Milenkovič je nato povišala vodstvo svojega moštva v 26. minuti, rezultat na semaforju pa je kazal že kar 0:5. Še druga vesela novica tega tedna prihaja iz avstrijskega kluba Carinthians Soccer Women, ki je uspel zaplete Lucije Mori rešiti še pred prvim krogom avstrijskega pokala. Tako je Lucija Mori dobila priložnost v vratih že vse od prve minute in jih tudi uspešno izkoristila, saj je svojo mrežo ohranila nedotaknjeno.

Na Islandiji, kjer igra Mateja Zver, pa je ekipa Thor/KA gostovala pri ekipi Valura, ki je na lestvici prve islandske lige na drugem mestu. Mateja Zver se je s soigralkami uspešno upirala, vendar pa žoga nikakor ni želela v mrežo,  je pa med drugim tudi Mateja zatresla prečko in v 88. minuti tekme zahtevala menjavo, ker je po udarcu v gleženj začutila bolečino. Mateja je potrdila, da ne gre za resnejšo poškodbo, je pa ravno ta gleženj bil vzrok za daljšo odsotnost v mesecu juliju, zato ni želela tvegati. Njeno moštvo je na koncu iz Velurja odšlo s točko, končni rezultat pa je ostal 0:0.

Prav tako bi radi omenili, da naslednji vikend začnejo s prvenstvom tudi naše “Američanke”. V Ameriki bodo barve svojih moštev branile Jana Hrovat, Dominika Čonč in Pamela Begič. Omeniti velja, da igralke zelo vneto trenirajo za prihajajočo sezono, kako uspešno bodo pilile svojo formo, pa vam bomo seveda poročali tudi v naši rubriki.

[author ]Ženski nogomet[/author]

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …