Včerajšnji dan je za ženski nogometni klub Jevnica bil zelo uspešen, saj so nogometašice Jevnice po zaostanku z 0:1 uspele zadetki še štirikrat in tako potrdile končno prvo mesto v ligi za obstanek. Ob koncu prvenstva je Ines Femec pokazala izjemno strelsko formo in strokovni štab Jevnice si nadeja, da bo Ines Femec svojo odlično formo nadaljevala tudi v novi sezoni.


1. SŽNL – 21. krog. Glavni sodnik: Luka Šart.
Jevnica: ŠRC Jevnica, 100 gledalcev.

ŽNK JEVNICA 4:1 ŽNK DORNAVA
Strelke: Femec (27), Femec (32), Femec (73), Femec (81); Nežmah (10).

Jevnica: Čebin, Jevšenak (Benegalija), Kavčič, Gaber (Mele), Vehar, Močnik (Zver), Gregorčič, Špelič, Poglajen (Batanjski), Femec, Grutschreiber (Gicić).
Dornava: Maksimovič, Makovec, Pernat, Cafuta, Ljubec, Potrč, Kristovič (Munda), Nežmah, Makovec (Šmintić), Milec, Pajnkiher.

Na lep sončni dan se je danes v Jevnici ob 17.00 uri začela tekma zadnjega kroga državnega prvenstva med ekipo Jevnice in Dornave. V uvodnih minutah prvega polčasa so igralke Dornave bile konkretnejše in bi lahko tudi kaj hitro tudi zadele, ko se je sama pred vrati Čebinove znašla Saška Makovec, a je žoga za las zgrešila domačo mrežo. V 10. minuti pa je sledil izjemen prosti strel Katje Nežmah, ki je iz okoli 20 metrov snela pajčevino vrat Čebinove. Po zadetku pa so se igralke Dornave zaprle in prepustile igro domačinkam, ki so vneto napadale in iskale luknje v obrambi gostij. Ines Femec je prvič mrežo vratarke Laure Maksimovič zatresla v 27. minuti. Le pet minut kasneje pa so igralke Jevnice rezultat prevesile na svojo stran, tudi tokrat je Femec matirala Maksimovičevo in popeljala domačinke v vodstvo z 2:1. Ob koncu prvega polčasa je grd udarec z glavo prejela gostujoča vratarka, a je kasneje lahko nadaljevala srečanje.

V drugem polčasu podobno kot v prvem, borbena igra gostujoče ekipe, ki je v končnici tekme popustila in dopustila še dva zadetka Ines Femec. Femec je gostujočo vratarko matirala v 73. minuti in 81. in tako poskrbela, da so vse tri točke ostale doma. Jevničanke so z včerajšnjo zmago le potrdile prvo mesto v ligi za obstanek in tako zasluženo odhajajo na počitek. Igralke Dornave so prikazale borbeno igro a so v končnici popustile in dovolile, da so Jevničanke slavile s 4:1.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …