V Dornavi so po težki tekmi slavili zmago s 4:3 in tako potrdili drugo mesto v ligi za obstanek. Po podatkih uradne spletne strani krovne organizacije si je tekmo  v Dornavi ogledalo okoli 50 gledalcev, ki so videli sedem zadetkov. Tekmo je zaznamovala ekipa Dornave, ki se je praktično vrnila že iz izgubljenega položaja, saj je v drugem polčasu prikazala boljšo igro in slavila svojo šesto zmago v prvenstvu.


1. SŽNL – 20. krog. Glavni sodnik: Robert Travnikar.
Dornava, 50 gledalcev.

ŽNK DORNAVA 4:3 VELESOVO KAMEN JERIČ
Strelke: Nika Lombar (23); Nika Lombar (39); Martina Potrč (41); Evelina Kos (52); Saška Makovec (63); Martina Potrč (70); Saša Ljubec (75)

Dornava: Laura Maksimovič, Saška Makovec (Teja Šmintič 80.), Valentina Pernat (Karmen Munda 89.), Nina Cafuta, Saša Ljubec, Martina Potrč, Maja Skaza, Katja Nežmah, Maja Makovec (Gabrijela Milec 46.), Daša Veličkovič (Petra Kristovič 65.), Andreja Pajnkiher (Tjaša Šalamun 89.).
Velesovo Kamen Jerič: Eva Kovač, Jera Rogelj, Evelina Kos, Nuša Pikon, Urša Benčina, Florentine Mazreku, Laura Slemc, Lucija Kos, Nika Lombar, Ula Kozinc, Lilija Premk.

Ekipi Dornave je uspelo ohraniti drugo mesto v ligi za obstanek. Z rezultatom 4:3 so odpravile nogometašice iz gorenjskega dela in potrdile drugo mesto. Kljub temu pa se za ekipo Dornave ni začelo najbolje. Že v 23. minuti je Velesovo v vodstvo popeljala Nika Lombar. Pravtako je bila uspešna v 39. minuti, ko je svoje moštvo popeljala v vodstvo z 0:2. Vendar pa se nogometašice Dornave niso vdale in so le dve minuti kasneje rezultat uspele znižati na 1:2. Uspešna je bila Martina Potrč.

Glede na to, da so domačinke ob koncu polčasa zadele, smo pričakovali, da bodo prav one tiste, ki bodo rezultat poravnale na 2:2, vendar se je verjetno zgodil šok za domače moštvo, saj je Evelina Kos v 52. minuti povedla gostiteljice v vodstvo s 1:3 in marsikdo je že mislil, da so igralke Dornave v nezavidljivem položaju in bodo morale tokrat premoč priznati nasprotnicam iz gorenjske. Vendar se je zgodilo obratno, igralke Dornave so prikazale svojo borbenost in karakter ter se vrnile po zaostanku. Tako je Saša Makovec izzid znižala na 2:3 v 63. minuti. Le sedem minut kasneje je sledil drugi zadetek Martine Potrč. Končni rezultat in tri točke je Dornavi priigrala Saša Ljubec, ki je v 75. minuti zadela za končnih 4:3. Igralke Dornave so si z zmago zagotovile drugo mesto v ligi za obstanek, saj imajo šest točk prednost pred tretje in četrto uvrščeno ekipo državnega prvenstva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prepričljiva zmaga v Skopju

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je danes, ob 15.00 uri, gostovala v Makedoniji. S…