Tokratni 20. krog prve slovenske ženske lige nam bo prinesel štiri tekme. Že v prejšnjem krogu so Pomurske potrdile primat v slovenskem državnem prvenstvu, prav tako pa so prejšnji teden v težki tekmi premagale Velenjčanke in se tako ponovno veselile pokalne lovorike. Velja omeniti, da so igralke iz domačih klubov zastopale barve državne reprezentance, ko so se v Radljah pomerile s sosednjo Avstrijo. V tokratnem krogu je ekipa iz Slovenj Gradca prosta.


ŽNK Maribor : ŽNK Teleing Pomurje (Maribor, Šporni park Tabor, glavno igrišče. Sreda ob 17:00):
Formalno srečanje za nogometašice iz Pomurja. Po podatkih sodeč naj bi Pomurke že delno bile na počitku in se počasi pripravljale na priprave za Ligo Prvakinj. Domačinke pa se ne bodo predale kar tako in bi ležernost Pomurk lahko kaj hitro izkoristile. Motiva pri domačinkah zagotovo ne bo manjkalo. Gostujoči trener, Bojan Jančar, bo najverjetneje  rotiral in ponudil priložnost tudi nekaterim dekletom, ki niso igrale vidne vloge v državnem prvenstvu. Najbolj nevarna Mariborčanka bo najverjetneje prav Dominika Čonč, velja pa omeniti, da je Čončova nastopila na prijateljski tekmi proti Avstriji in vprašanje je, če ji bo domači strateg Franc Cipot namenil celotno minutažo. Pri Pomurkah bodo manjkale Staša Špur, Petra Klemenčič in Vanja Kozic. Pri Mariborčankah pa ne bodo mogli računati na usluge Dušanko Milošić.

ŽNK Rudar Škale : ŽNK Radomlje (Velenje, Mestni stadion Velenje, igrišče z umetno travo. Sreda 18.30):
Tokratno srečanje v Velenju bo tekma med drugo uvrščenimi Velenjčankami ter tretje uvrščenimi nogometašicami iz Radomlj. Velenjčanke bodo skušale popraviti svojo samozavest, saj so izgubile finalni obračun s Pomurkami, pred tem pa na domačem igrišču priznale premoč Mariborčankam. Radomljčanke bi z morebitno zmago na lestvici prehitele Velenjčanke, saj je razlika med Rudarjem in Radomljami le točka. Pri Radomljčankah bosta manjkali Nina Predanič in Teja Breznik. Prva igra na poziciji vezne igralke, slednja pa v obrambi. Trenerju Petru Kristanu (ŽNK Radomlje) dodatne sive lase povzroča matura, saj kar pet igralk Radomlj opravlja maturo, vsekakor pa bo najnevarnejša gostja Lara Ivanuša, ki je v letošnji sezoni zadela že 25 zadetkov, kar jo uvršča na trenutno četrto mesto liste strelk. Omeniti velja tudi, da so Velenjčanke sanirale vse poškodbe in bodo srečanje pričakale v polni postavi.

ŽNK Krka : ŽNK Jevnica (Novo Mesto, Portoval – umetna trava. Sreda ob 17.00):
Liga za obstanek, vodi ŽNK Jevnica, ki tokrat gostuje v Novem Mestu pri Krki. Novomeščanke se trenutno nahajajo na tretjem mestu v ligi za obstanke in bi ob morebitni zmagi ter porazu Dornave izenačile točkovni izkupiček s štajerkami. Pri domačinkah je vprašljiva Larissa Šoronda, ki je imela manjši poseg. Pri gostjah pa trener Tomaž Upelj upa, da bo Andreja Gaber nared za tekmo. Ekipi sta se v tej sezoni srečale dvakrat in obakrat so bile uspešnejše nogometašice Jevnice. Prvič so bile boljše v Novem Mestu, ko je bil rezultat 1:4 za gostje, na drugi tekmi pa so domačinke z visokih 6:0 odpravile Novomeščanke. Ali bodo tudi tokrat nogometašice Jevnice premočne za Novomeščanke?

ŽNK Dornava : Velesovo Kamen Jerič (ŠD Dornava, sreda ob 17.00):
Še četrta tekma, ki se bo odvijala v Dornavi. Prav tako kot Krka, ima Velesovo isto število točk in zaostajajo za drugouvrščeno Dornavo 3 točke. Ekipi sta odigrale dve tekmi v prvenstvu in obakrat so zmago odnesle Dornavčanke. Prva tekma v Dornavi je minila s pravim festivalom zadetkov, saj so domačine odpravile Velesovo Kamen Jerič kar z 10:2. Na drugi tekmi, na Gorenjskem, pa so pravtako tri točke odnesle štajerke, vendar z večjim naporom kot na prvi tekmi, rezultat tekme je bil 1:3.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zadetek Lane Golob za končno tretje mesto

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes, ob 19.30 uri, v Španiji pomerila proti…