Krka, ki bo v prihodnji sezoni po skorajda dveh desetletjih znova zaigrala med prvoligaši se je pred domačimi gledalci predstavila na prvi pripravljalni preizkušnji. Nasprotnik je bil eminenten, varovanci trenerja Borivoja Lučića so se pomerili z nogometaši Crvene Zvezde, ki se sicer na novo sezono pripravlja v Čatežu in okoliških igriščih.


Ekipa iz Marakane, katera se sicer ubada s precejšnjimi težavami, je pred dnevi za novega trenerja ustoličila Slavišo Stojanovića, ki je tokrat tekmo spremljal še iz tribune. Krkaši so sicer imeli nekaj priložnosti, a jih niso izkoristili, zmaga je tako po zadetku mladega Stefana Mihajlovića pripadla Zvezdi, ki je sicer zaigrala v močno pomlajeni zasedbi. Višjo zmago je v drugem polčasu z dobro predstavo v golu preprečil nekdanji član Olimpije in Kopra Matko Obradović. Zanimivo srečanje je na tribunah dotrajanega Portovala spremljalo okrog 500 gledalcev.

Krka, ki je priprave na sezona začela najkasneje med vsemi prvoligaši, sicer še sestavlja ekipo, zato je kar nekaj nogometašev še na preizkušnji, obenem pa se za mesto v članski ekipi bori tudi nekaj obetavnih mladcev iz mladinskih selekcij novomeškega kluba. Po besedah prvega kadrovnika ekipe Saša Udovića naj bi želje in pričakovanja vodstva zadovoljila Kamerunec Thierry Alain Mbognou, ki je bil nazadnje član avstrijskega Altacha, ter Hrvat Josip Malošević, ki je v lanski sezoni igral za Hrvatski Dragovoljac.

KRKA 0:1 CRVENA ZVEZDA
Strelec: Mihajlović (65)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…