[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=458]

Celjani so v zadnjih sekundah štajerskega derbija znova odščipnili vse tri točke Mariboru. Krvnik vijoličastih je bil rezervist Andraž Žurej, ki je v zadnjih sekundah odločil že letošnji obračun s kranjskim Triglavom. V sončnem, a precej vetrovenm vremenu smo spremljali dokaj dolgočasno tekmo, še posebej v drugem polčasu, ko je bilo priložnosti bolj kot ne, malo. V prvem polčasu bi se kaj lahko zatresli obe mreži, a nogometaši obeh ekip v zaključku akcij niso bili dovolj zbrani. Pri vijoličastih sta v prvem delu igre poizkušala Fajić in Črnic, pri grofih pa je bil najbolj aktiven Franklin, ki je mariborskim branilcem povzročal precej težav. V drugem polčasu pa so Celjani stresli tudi okvir vrat, ko je Gobec s pomočjo mariborske obrambe zadel vratnico. Zmaga na 73. medsebojnem ligaškem obračunu je tako odšla v roke Celjanov, čeprav bi bil tudi remi, glede na (ne)prikazano pravičen rezultat. Celjani so tako po zmagi nad Olimpijo, ki so jo z današnjo zmago tudi prehiteli, v dobrem tednu vzeli skalp še ekipi Maribora.


Obe ekipi sta sicer nastopili nekoliko oslabljeni, oboji pa so imeli obveznosti tudi med tednom. Strateg Mariborčanov, Ante Šimundža, danes ne smel računati na Arghusa, ki ni igral zaradi štirih rumenih kartonov, ravno tako pa sta manjkala tudi poškodovani Aleš Mejač in bolni Dejan Trajkovski. Miloš Rus, trener Celja, je imel še nekaj več težav s sestavo ekipe, poškodovana sta Tadej Žagar Knez in Marijo Močić, zaradi kartonov pa pravice nastopa ni imel Igor Jugović.

2′ – Franklin je na desni strani odvzel žogo Vilerju in krenil proti vratom gostov, a je poizkus Brazilca blokiral mladi Vuklišević, ki danes debitira v dresu vijoličastih.
4′ – Fajić je za nekaj časa obležal na zelenici celjskega igrišča, a bo lahko napadalec vijolic nadaljeval s tekmo.
6′ – Prvi nevarnejši predložek gostov, a je žogo Boharja pred Tavarasem ujel Kotnik. Na drugi strani je bil v priložnosti Čadikovski, ki je preigraval v kazenskem prostoru, a v zaključku slabo meril.
9′ – Verbič je pred kazenskim prostorom Maribora odvzel žogo Črnicu, ki se je znašel na tleh. Celjan pa se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, meril v daljši kot Handanovića, ki pa je bil zanesljiv.
14′ – V Celju zaenkrat brez resnejših priložnosti, spremljamo pa predvsem igro na sredini igrišča, s precejšnjim številom napak v obeh moštvih.
16′ – Prva lepša priložnost za goste, najprej je po dolgi podaji proti vratom Kotnika krenil Fajić, a predolgo okleval in ostal brez pravega strela, nekaj trenutkov kasneje pa je iz 12 metrov zapretil Črnic, a je Kotnik odbil preko gola.
26′ – Po nekaj minutah mrtvila je znova zapretil Črnic, ki se je po dolgi podaji Mertlja znašel sam pred Kotnikom, ki pa je tudi tokrat preprečil veselje Mariborčana.
30′ – Prebudili so se tudi Celjani, iz roba kazenskega prostora je meril Zajc, a je pozorni Handanović uspel odbiti.
31′ – Prvi rumeni karton na srečanju, po prekršku nad Verbičem ob stranski avt črti ga je prejel Milec.
34′ – Nova priložnost za goste. Po predložku Vilerja je bil pred golom domačih najvišji osamljeni Fajić, ki pa je streljal preko gola.
36′ – Sedaj priložnost tudi na nasprotni strani, do desni strani igrišča je krenil Franklin in poslal žogo v kazenski prostor, kjer je Vuklišević na kratko izbil, a le do Korošca, ki je meril pod prečnik, a je Handanović odbil preko gola.
39′ – Na robu kazenskega prostora je Tavares nastavil žogo Fajiću, čigar strel pa so domači branilci uspešno blokirali.
40′ – Aktivni Franklin je bil hitrejši od obeh mariborskih centralnih branilcev, znova pa je bil na mestu, danes zanesljivi, Handanović.
42′ – Franklin danes povzroča precej težav gostujoči obrambi, Brazilec je bil znova hitrejši in spretnejši, meril iz dobrih osmih metrov, a streljal ob levi vratnici mariborski vrat.
45+’ – Mariborčani so ob zaključku znova pritisnili, a ostali brez resnejšega poizkusa proti vratom Celja.

46′ – Začel se je drugi polčas srečanja v Celju, oba stratega pa pred nadaljevanjem srečanja nista posegla po zamenjavah.
49′ – Celjani so izvedli kot iz leve strani, pred golom pa sta žogo zgrešila Franklin in Čadikovski, nekaj sekund kasneje pa je Viler storil prekršek nad Franklinom.
50′ – Prosti strel na desni strani je izvedel Gobec, ki je meril neposredno na gol, a je žoga zadela enega od Mariborčanov in končala v zunanjem delu mreže. Po prekršku na polovici Celja pa je sodnik Žganec pokazal rumeni karton Fajiću, ki je ostro štartal nad Krajcerja.
57′ – Najprej hiter protinapad Celja, ki pa se je končal brez konkretnega zaključka, na nasprotni strani pa je iz leve strani slabo zaključil tudi Bohar, ki je meril točno v naročje Kotnika.
62′ – Prva menjava v vrstah Maribora, Mezga je zamenjal Boharja.
63′ – Šimundža je posegel še po eni menjavi, Črnica je zamenjal Moravac.
67′ – Po prvi menjavi je posegel tudi strateg domačih Rus, ki je namesto Zajca v igro poslal Bajdeta.
68′ – Iz dobrih 20 metrov je poizkušal Cvijanović, ki pa je zgrešil okvir celjskih vrat.
70′ – Po predložku Mezge iz desne strani, je do strela z glavo prišel Tavares, a je bil poizkus preslab in končal v gol avtu.
72′ – Najlepša priložnost na srečanju. Celjani so imeli na desni strani igrišča prosti strel, ki ga je izvedel Gobec, ki pa mu je veselje preprečila oddaljenejša vratnica.
75′ – Tretji rumeni karton za Mariborčane, tokrat ga je po prekršku nad Bajdetom prejel Vuklišević.
76′ – Znova nenatančen poizkus Fajića, ki je bil po predložku iz desne strani najvišji na drugi vratnici, a streljal mimo nje.
77′ – Celjani so sicer zatresli mrežo, a so sodniki že pred tem pokazali na prepovedan položaj Bajdeta.
79′ – Žganec je pokazal nov rumeni karton vijoličastim, tokrat ga je po dvomljivi odločitvi prejel Rajčević, ki je na levi strani Celjanov dobrih dvajset metrov od gola podrl Verbiča.
80′ – Neposredno iz prostega strela je meril Vrhovec, Handanović je imel nekaj težav z obrambo, a je naposled ukrotil žogo. Že pred tem pa je Šimundža posegel po tretji menjavi, Mendy je zamenjal Fajića.
86′ – Gostje so nekaj časa pletli mrežo okrog kazenskega prostora domačih, iz razdalje pa je slabo zaključil Cvijanović.
88′ – Rus je potegnil še drugo menjavo, Čadikovskega je zamenjal Žurej.
89′ – Pred golom Celja zdravijo poškodbo Žitka, ki je staknil lažjo poškodbo ob požrtvovalnem izbijanju.
91′ – Po hitrem napadu je z glavo streljal Žurej, ki pa ni uspel premagati Handanovića, ki žoge ni uspel ohraniti v rokah, a je sodnik Žganec akcijo naposled prekinil zaradi prekrška v napadu.
93′ – GOOOL! Celjani so naposled le prišli do vodstva, ki bo verjetno tudi dovolj za slavje in tri točke. Iz roba kazenskega prostora je v polno merili Žurej, Handanović je tokrat lahko žogo le s pogledom pospremil v mrežo.

Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …