V celjskem taboru so imeli tekom priprav na nadaljevanje sezone obilo težav s poškodbami nogometašev. Praktično celotne priprave je zaradi bolečin v hrbtu, ki so ga mučile že v jesenskem delu sezone, izpustil Žiga Kous. Prekmurec je včeraj po treh mesecih premora opravil prvi resnejši trening in po njem spregovoril tudi za klubsko spletno stran.


“Nekaj zadnjih tekem sem igral ob močnih bolečinah, a sem vseeno želel pomagati moštvu, saj naš položaj na lestvici ni bil zadovoljiv. Po koncu jesenskega dela sem nato pod vodstvom zdravniške službe opravil kar nekaj preiskav, ki so pokazale, da me čaka nekajtedenski počitek. Po slednjem sem nato začel z intenzivnimi terapijami, v zadnjem času pa sem že lahko začel z nekaterimi vadbenimi aktivnostmi, s katerimi bi še dodatno okrepil hrbet in tako čim hitreje saniral poškodbo,” je priznal nekdanji član Mure 05 in Domžal, ki se je na celjsko Areno Petrol preselil v izdihljajih poletnega prestopnega roka, saj v domžalski zasedbi ob praktično nezamenljivem kapetanu Nejcu Skubicu ni dočakal veliko priložnosti.

Kous bo še nekaj časa treniral po individualnem programu, saj mora v prvi vrsti nadoknaditi zamujeno v zadnjem mesecu in pol. “Naš trener za fizično pripravo Lucijan Cigale mi je pripravil natančno dodelan program vadbe, s katerim bom čim prej nadoknadil zamujeno. Sprva me čakajo vaje za krepitev mišic, za pridobivanje moči in osnovne pripravljenosti. V tem času bom lahko že začel z rahlim tekom, velik del vadbe pa bom opravil tudi na trenažnem kolesu. Vadbi z moštvom pa se bom predvidoma pridružil v začetku marca,” je še dodal triindvajsetletni bočni branilec grofov.

Ob Kous sta v zadnjih dneh nekaj težav imela tudi Tilen Klemenčič in Rudi Požeg Vancaš, a bi se morala že kmalu pridružiti vadbi s polnim pogonom. Kot je znano že nekaj časa, četo trenerja Iztoka Kapušina čaka generalka v soboto, nasproti bo stala Gorica.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…