Pa so jo le dočakali. Nogometaši Olimpije so se Krškem razveselili prve pomladanske zmage in Krčanom zadali še tretji zaporedni poraz. V vlogi nenadejanega junaka se je znašel Issah Abass, ki je v začetno enajsterico zmajev vskočil po novih poškodbah v ljubljanski zasedbi in z golom v 14. minuti, ko je izkoristil podajo Marka Vukčevića, še enega nenadejanega člana gostujoče začetne enajsterice, prekinil serijo devetih tekem brez ligaške zmage in Olimpijo vrnil na drugo mesto.


Olimpija je na tribune stadiona Matije Gubca spet zvabila lepo število gledalcev. Domači so točke potrebovali v boju za obstanek, gostje pa so naskakovali povratek na drugo mesto, potem ko so Domžale včeraj izgubile. Prvi so zapretili Krčani. Po kotu obramba Olimpije ni najbolje reagirala, a je Škrbić v lepi situaciji zgrešil žogo. V prvih desetih minutah se razen tega ni zgodilo nič omembe vrednega, nato pa so se v priložnosti spet znašli domači, a so Mensahu strel blokirali. Nato pa so morda malo nepričakovano zmaji iz prve prave priložnosti povedli. Po hitrem protinapadu je Vukčević lepo podal v sredino, tam pa se je najbolje znašel Abass in bilo je 0:1. Krčani so z borbeno igro skušali izenačiti in po nekaj neuspelih napadih je do strela z razdalje prišel Pušaver, meril je močno in tudi dokaj natančno, a je goste rešila prečka. V 25. minuti je Kirm nepričakovano poskusil z neposrednim udarcem s prostega strela precej s strani, a mu je Zalokar strel ubranil. V zadnje četrt ure prvega polčasa se je igra umirila in nevarnih akcij ni bilo več. Edino omembe vredno priložnost so imeli malo pred koncem domači, ko je Gatarić lepo podal z desne, a v sredini ni bilo nikogar, ki bi žogo potisnil v prazna vrata. Isti igralec je zatem še padel v kazenskem prostoru, potem ga je povlekel Štiglec, a sodnik Bukovec ni dosodil ničesar.

Tudi v drugem delu se je nadaljevala dinamična igra, v kateri so v posesti prevladovali Krčani. Prvi strel v nadaljevanju je sprožil rezervist Nakić, a brez nevarnosti za gostujoča vrata. Ti so se orientirali na protinapade, v enem od redkih uspelih pa je Baskera pretiraval s preigravanjem v kazenskem prostoru. Razen tega so zeleno-beli žogo prepustili domačinom, ti pa niso uspeli prodreti pred vrata, medtem ko streli Pušaverja in ostalih z razdalje niso bili nevarni. Po uri igre se je tako nov protinapad ponudil Olimpiji, krenil je Benko, njegov sicer prefinjen lob pa je za malenkost zgrešil vrata. Nekaj podobnega je na drugi strani verjetno želel Dangubić, a je bila izvedba precej slabša. V še lepši priložnosti se je zatem znašel Mensah, a je bil v prepovedanem položaju in ostalo je pri vodstvu gostov. Po enem izmed protinapadov gostov naj bi eden od krških branilcev igral z roko, a Bukovec tudi tokrat ni piskal ničesar. Domači so vse stavili v napad, najprej je do strela prišel Nakić, nato pa po hitri akciji še Dangubić, a sta žogi leteli mimo vrat. Sledila je zelo lepa akcija Krškega, odbita žoga je na robu kazenskega prostora prišla do Dangubića, Vodišek se je izkazal z izjemno obrambo, odbito žogo pa je proti vratom nato poslal Pušaver, a je zadel zgolj Klinarja. Zaradi poškodbe mišice je moral pri Ljubljančanih Wobay iz igre, potem ko je le četrt ure prej vstopil v igro, namesto njega pa je priložnost dobil Cretu. V zaključku je domačim zmanjkovalo moči in Olimpija se je brez večjih težav ubranila ter tako končno prišla do nove zmage.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…