Pred dnevi smo že pisali o tem, da so se pri ljubljanski Olimpiji zagreli za usluge argentinskega Slovenca Andresa Vombergarja. Za zdaj sicer ne kaže na to, da bi se 22-letnik, ki se je pred dnevi razveselil še 11. zadetka v sezoni, poleti preselil v Ljubljano, saj mu bojda ne manjka snubcev.


So se pa, kot poroča EkipaSN, pri ljubljanskem prvoligašu medtem že ozrli proti soseščini, na avstrijsko Koroško. Mladen Rudonja, ki po slovesu Ranka Stojića opravlja vlogo vršilca dolžnosti športnega direktorja, se je pred dnevi mudil pri severnih sosedih, kjer naj bi spremljal Tadeja Trdino. 29-letni napadalec v članski konkurenci sploh še ni zaigral na slovenskih tleh, spomladi pa se počasi, a zanesljivo vrača po dveh zaporednih poškodbah kolena, ki sta Korošca zaustavili pri nadaljevanju dobrih predstav v avstrijski Bundesligi.

Vodstvo Wolfsbergerja je svojemu nogometašu pred meseci stalo ob strani in je z njim podaljšalo pogodbo, ki pa poteče s koncem sezone, zato so na Trdino že postali pozorni tudi pri Olimpiji. Visokorasli napadalec je za EkipoSN potrdil, da po desetletju in pol v Avstriji ne bi imel nič proti vrnitvi v domovino: “Lahko potrdim, da sem videl Rudonjo. Nisem pa prepričan, zakaj je bil tukaj. Če je bil zaradi mene … Čeprav bova z ženo kmalu dobila otroka, ne vidim ovir, da se ne bi preselil. To sva oba vzela v zakup, preselila bi se prej ali slej, z otrokom ali brez. Če bi dobil dobro ponudbo, ki je ne bi mogel zavrniti, bi seveda šel.”

Trdina, ki je že kot otrok, igral za celovški SAK, je v avstrijski Bundesligi odigral 52 tekem, v tem času pa v mrežo nasprotnikov pospravil 17 zadetkov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…