Nogometaši Olimpije so se včeraj preselili v hrvaški Umag, kjer bo četa trenerja Marka Nikolića opravila osrednji del priprav na nadaljevanje sezone, v katerem bodo zmaji skušali ohraniti prednost pred Mariborčani. Že na drugi dan priprav v hrvaški Istri so Ljubljančani odigrali tudi pripravljalno tekmo in vpisali novo zmago.


Po treh slovenski drugoligaših – Triglavu, Dobu in Radomljah – je Olimpiji nasproti stal še madžarski tretjeligaš. Budimpeštanski Budafoki FC, ki v centralni skupini tretje lige zaseda šesto mesto razpredelnice, ni bil dorasel tekmec, kar potrjuje tudi končni rezultat. Zmaji so v mrežo nasprotniki pospravili kar pol ducata zadetkov, v vsakem od polčasov so padli trije. Madžarsko mrežo je v 11. minuti načel Ezekiel Henty, po seriji priložnosti pa so se zeleno-beli povišanja prednosti razveselili v 40. minuti, ko je po kotu Nika Kapuna z volej udarcem zadel Dejan Kelhar. Izid polčasa je dve minuti kasneje postavil Henty. V drugem polčasu so priložnost za igro dobili še rezervisti, ki so vodstvo povišali že v tretji minuti nadaljevanja, ki je izpustil tekmo z Radomljami, tokrat pa se je podpisal pod drugi zadetek v dresu Olimpije. Podobno kot v prvem polčasu, je tudi nadaljevanja naslednja dva zadetka prineslo v zaključnih minutah. V 83. minuti je v polno meril še mladi Jakob Novak, dosežek pa je dve minuti kasneje ponovil še Semin Omerović.

Zmaji bodo naslednjo preizkušnjo odigrali v torek, ko bodo pričel z udejstvovanjem na turnirju Istria Winter Cup. Tudi tokrat bo nasproti stalo madžarsko moštvo – drugoligaški Gyirmot.

OLIMPIJA 6:0 BUDAFOKI
Henty (11′, 42′), Kelhar (40′), Eleke (48′), Novak (83′), Omerović (85′)
Olimpija: Vidmar, Fink, Mitrović, Kelhar, Krefl, Matić, Kronaveter, Kapun, Zajc, Henty, Eleke. Igrali so še: Brljak, Klinar, Zarifović, Bajrić, Ćale, Baskera, Novak, Omerović, Wobay, Mimoun, Jurčević. Trener: Marko Nikolić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…