Goričani bodo v drugi del prvenstva zakorakali jutri, ko četo trenerja Mirana Srebrniča čaka neugodno gostovanje v Krškem. Sinje-modri so posavsko prestolnico dvakrat že zapuščali z ničlo, tokratni cilji pa so po besedah kapetana Alena Jogana povezani zgolj in samo z zmago, saj se želijo Goričani spomladi boriti za četrto mesto.


Prav Goričani četrto mesto, v boj za katerega se podajajo kar štirje klubi, držijo pred uvodno tekmo spomladanskega dela sezone. Miran Srebrnič je kot enega od adutov izpostavil tudi dejstvo, da Celjani, Koprčani in Velenjčani čutijo več rezultatskega pritiska: “Biti moramo ambiciozni. Morda smo v dobrem položaju tudi zaradi tega, ker čutimo najmanj pritiska glede boja za četrto mesto. Vložek v Celju, Kopru in Velenju je večji, zato morajo biti četrti. Tudi sami se nismo odrekli boju za četrto mesto, želimo biti četrti. Verjamemo v svojo kakovost, tudi če v finančni plati delamo v skromnejših pogojih. Medtem ko si druge ekipe privoščijo enomesečne priprave, moramo mi to nadomestiti na drugih področjih. Verjamem, da nam lahko uspe. Verjamem v svoje fante in dali bomo vse od sebe, da pridemo do četrtega mesta. Se bomo pa držali vodila, da gremo s tekme v tekmo. Pred nami je še veliko tekem, na lestvico se ne oziramo, ampak se moramo dobro pripraviti na vsako tekmo in vselej iti na zmago.”

S podobnim razmišljanjem je postregel tudi Alen Jogan, ki ima v Tinetu Kavčiču in Matiji Bobnu močno konkurenco za mesto v ožji obrambi. “Ne samo v Krškem. Cilj na vseh preostalih tekmah je zmaga. Treba se bo potruditi po najboljših močeh. Krško dobro poznamo, gre za čvrsto ekipo, še posebej na domačem terenu, kjer jih ponese tudi publika. Potrebno bo biti zbran v obrambi, da ne prejmemo zadetka, prepričan pa sem, da lahko nekaj naredimo tudi v fazi napada,” poudarja izkušeni branilec, ki bi se z jutrišnjim nastopom prebil pred Boruta Mavriča, saj si s sedanjim trenerjem vratarjem deli šesto mesto na večni klubski lestvici – oba sta v dresu Gorice odigrala 220 prvoligaških tekem. 

“Zmaga proti uglednemu nasprotniku, kot je Terek, nam je dala dodatno samozavest in mislim, da lahko gremo v spomladanski del prvenstva zelo optimistični,” dodaja Jogan, ki je s soigralci poleg Tereka ugnal tudi videmski Udinese. A izkušeni nogometaš, ki bo avgusta dopolnil 32 let, opozarja, da rezultati v pripravljalnih tekmah ne štejejo kaj veliko, dobre predstave je potrebno ponoviti tudi v prvenstvenih obračunih: “Dobro smo pripravljeni na prvo spomladansko tekmo. Priprave so potekale po programu. Bili smo uspešni tudi v rezultatskem pogledu, vendar to ni merilo. Zdaj gre zares. V nedeljo je potrebno pokazati pravi karakter in dati še več kot doslej. Imamo kakovost, zato se lahko nadejamo pozitivnemu rezultatu.”

Gorica, ki je med zimo izgubila Andreja Kotnika in Sandija Arčona, se v prvoligaško pomlad podaja s tremi novimi napadalci. Ob Donatusu Edafeju in Marku Guliču, ki je odločil obračun z ruskim Terekom, pa goriška javnost največ pričakuje od 19-letnega Rečana Andrije Filipovića. Za mesto v ekipi bo po polletnem kaljenju v Brdih kandidiral tudi Leon Marinič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Celju hitijo z evropskimi pripravami

Na stadionu Z’dežele je kljub koncu tekmovalne sezone zelo živahno. Po zadnji tekmi so gra…