Čeprav so Mariborčani s porazom v Lizboni zapravili možnosti za preboj v spomladanski del Lige prvakov, imajo pred zadnjo tekmo skupinskega dela, ko v Ljudskem vrtu gostuje nemški Schalke, glede preboja v šestnajstino finala Evropske lige še vedno vse v svojih rokah. Za drugo zaporedno evropsko pomlad vijoličasti potrebujejo zmago, tudi Zlatko Zahovič poudarja, da ima Maribor proti moštvu iz Gelsenkirchna lepe možnosti za uspeh.


“Ni nikakršnega grenkega priokusa. Če si v zadnjem krogu še zmeraj v igri za ligo Europa, je to fantastičen rezultat. Za ta poraz je krivec samo eden. Veličina Sportinga in igralcev, ki jih imajo na voljo. Kadar igrajo na takšen način, s takšno zbranostjo, Maribor v desetih tekmah nima niti ene možnosti za presenečenje,” je po porazu s Sportingom, ki je vijoličastim privržencem kljub vsemu prizadejal boleč udarec, saj je bil optimizem pred tekmo precejšen, za klubsko spletno stran dejal športni direktor državnih prvakov. Portugalci so zelo dobro igrali že v Ljudskem vrtu, ko so Mariborčani v izdihljajih srečanja z zadetkoma mlajšega Zahovića uspeli izvleči točko, pred domačimi gledalci pa so predstavo še nadgradili in slavili povsem zasluženo, s čimer se je strinjal tudi prvi kreator športne politike vijolic. 43-letni Mariborčan je podaljšal svojo misel in se dotaknil še tistih, ki z možnosti za preboj v Evropsko ligo niso zadovoljni: “Kdor na to, da ima Maribor še zmeraj možnost za Evropsko ligo, gleda negativno, ima težave. Res je, da smo bili v dobrem momentu, ampak proti takšnim Portugalcem ima lahko Maribor kakršenkoli moment, pa to ne bo dovolj. Sporting v takšni podobi lahko premaga tudi Real Madrid, ne samo Maribor.”

Kot že zapisano, Štajerce na tretje mesto in s tem preboj v nadaljevanje Evropske lige pelje zmaga nad Schalkejem. Kraljevo modri v štajerski prestolnici gostujejo 10. decembra, Zahovič pa je dobra dva tedna pred tekmo velik optimist: “Čaka nas velika tekma. Naš cilj je bil, da zaključimo Ligo prvakov z velikim obračunom, proti nasprotniku, ki je – to sem govoril že od začetka – slabši od Sportinga. 99 odstotkov Slovencev se z mano ni strinjalo, ker so Nemci bolj priljubljeni v Sloveniji, ampak Sporting enostavno ni naš svet. Schalke pa je že nekaj drugega, proti njim smo lahko konkurenčni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…