Zmaga v večnem derbiju z ljubljansko Olimpijo je Mariborčanom, ne le nogometašem, ampak tudi navijačem, znova dala dodatne energije za zaključek sezone. Pred zadnjimi šestimi tekmami imajo vijoličasti pred najbližjimi zasledovalci, Celjani, sedem točk prednosti, ki jo bodo skušali še oplemeniti v današnjem gostovanju v Novi Gorici.


“Poslušamo tisto, kar delamo. V to, kar delamo, verjamemo. In vztrajamo pri svoji poti. Na nekaterih prejšnjih preizkušnjah nam ni šlo, kot bi si želeli, žoga ni hotela v mrežo, tokrat je. To je nogomet. Če verjameš v to, kar delaš, če ne odstopaš od svoje vizije, vse pride na svoje,” je po tekmi z Olimpijo za klubsko spletno stran dejal športni direktor Zlatko Zahovič in se tako vsaj deloma dotaknil kritik, ki so kot strupene puščice proti vijoličasti zasedbi poletele v času slabših predstav in krajše krize, ki pa so Mariborčani očitno preboleli. Zahovič pa je k temu dodal še nekaj besed in se dotaknil tudi Olimpije: “Tekme z Olimpijo so vedno zahtevne, ker imajo proti nam vedno neko dodatno energijo. Ljubljančani želijo vztrajati pri všečnem nogometu kratkih podaj, toda zmaguje tisti, ki je tekmovalen, ki osvaja, je izkušen in v vsakem trenutku ve, kaj hoče.”

Danes pozno popoldne oziroma zgodaj zvečer čaka Maribor obračun z Goričani. Vse tri letošnje obračune so dobili Štajerci, ki točke redno nabirajo tudi na severu Primorske, a je Damjan Bohar že po sredinem obračunu poudaril, da bo potrebno v srečanje kreniti popolnoma osredotočeno. “Zmaga proti Olimpiji je dobra popotnica za tekmo z Gorico. Vemo, da je gostovanje v Novi Gorici vselej težko, vendar se s tem ne obremenjujemo. Potrebno se je dobro spočiti in osredotočeno kreniti v tekmo,” je dejal borbeni Prekmurec, ki je v mrežo Olimpije pospravil dva zadetka.

Vijolice bodo nad vrtnice krenile brez treh standardnih moči, saj se je Željku Filipoviću, ki je zaradi težav s hrbtom že končal sezono, na seznamu poškodovanih priključil še Welle Ndiaye, sicer nekdanji član Gorice, zaradi prepovedi igranja Petra Stojanovića pa bo moral Ante Šimundža poiskati rešitev za položaj desnega bočnega branilca.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…