Tudi nogometaši Maribora bodo reprezentančni premor izkoristili za pripravo na oster ritem, ki jih čaka po kratkem tekmovalnem odmoru. Vijoličasti bodo do konca aprila odigrali kar osem tekem, do 15. aprila kar pet.


Pričakovanja pred nadaljevanjem tekmovalnih obveznosti je za klubsko spletno stran razkril športni direktor Zlatko Zahovič, ki po štirih tekmah ter treh zmaga in remiju poudarja, da boj za naslov državnega prvaka še ni odločen: “Nikakor ne smemo sprejeti razmišljanja tistih, ki menijo, da je prvenstvo končano. Še zdaleč ni. V marcu ni bil še nihče prvak. Vsako tovrstno mnenje je prepovedano, s strani klubskega vodstva in med igralci. Smo dovolj izkušeni in smo dovolj že prestali, da gredo takšne zadeve mimo nas. Resno se moramo lotiti vsake naslednje tekme, vsakega nasprotnika. Ne glede na veliko prednost se zavedamo, da smo do prednosti devetih točk prišli s trdim delom, veliko odrekanja in truda. Nikakor si ne nameravamo pripenjati medalj, preden si jih ne zaslužimo. Zaslužiš pa si jih, ko si tudi matematično prvak. Kakor smo pridobili teh devet točk prednosti, jih lahko tudi izgubimo.”

Kot zapisano že v uvodu, mariborsko zasedbo tako kot Domžale in Olimpijo čaka oster ritem preizkušenj, mariborski športni direktor pa je postregel z napovedjo, da bodo priložnost v tem času dobili tudi nekateri mladci. “Zdaj nas čaka zahteven ritem, ki pa se ga veselimo, saj je Maribor vajen igrati v ritmu sreda-sobota. Ob tem bodo vsi, ki so imeli v prejšnjih tekmah manjšo minutažo, prišli na svoj račun. Razumljivo je, da so pri takšnem ritmu rotacije več kot potrebne. Širina kadra in kvaliteta mladih, tudi tistih iz nogometne šole, nam to omogoča. Ne glede na pomen tekem bodo tudi naši mladi igralci dobivali priložnost. Ali bo šlo za polfinale pokala, ali za prvenstveno tekmo, imajo zaupanje vseh v klubu. Gledamo kratkoročno in dolgoročno. Želimo si, hočemo in zmoremo imeti najboljše rezultate, toda včasih ni le rezultat najpomembnejši,” je razkril Zahovič.

Tudi v nadaljevanju sezone Mariborčani računajo na veliko podporo navijačev. “Imamo jo in vsi jo čutimo. Maribor je vedno imel to povezavo z navijači, ki klubu prinaša drugačno dimenzijo. Kadar gremo vsi v isto smer, je tudi izvedba na igrišču drugačna. Igralci čutijo to energijo in se z užitkom žrtvujejo zase ter za klub. Potem pridejo tudi rezultati, kajti kvaliteta je nedvomno na naši strani,” zaključuje Zahovič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji grof popeljal kockice med štiri

Veseli december je letos malce nenavaden. Po času korone in dodelitvi Katarju organizacijo…