Celjani so Mariborčanom v letošnji sezoni zadali že dva od treh porazov. Državni prvaki so po spodrsljaju pred domačimi gledalci, prvem po dveh gostujočih porazih, izgubili drugo mesto, večina gledalcev in pristašev vijoličaste barve pa je velik del krivde za poraz naprtila na pleča sodnika Damirja Skomine.


Primorski delivec pravice v Ljudskem vrtu ni oddelal ravno najboljše tekme v svoji karieri, 38-letni Koprčan bo verjetno skušal tekmo čimprej pozabiti, saj je s svojimi odločitvami kar nekajkrat pošteno razhudil dobrih štiri tisoč in pol gledalcev. Za razliko od njih je bil Zlatko Zahović, športni direktor vijoličastih, po tekmi povsem drugačnega mnenja, s čimer je kar malce presenetil tudi zbrano sedmo silo. Oblikovalec klubske športne politike, ki je gostom najprej čestital za zasluženo zmago, je dejal, da je imel Skomina slab dan, a udaril po mizi in priznal, da glavni delež krivde za poraz nosijo nekatere vodje slačilnice, ki mentalno niso bili pri tekmi državnega prvenstva: “Tekma je bila precej polemična. Damirju (Skomini op. p.) tekma ni uspela, ampak moram reči, da on ni krivec za ta poraz. Če bi okrivili njega, bi lagali. Še enkrat več nismo bili pripravljeni na tekmo v slovenski ligi. Nekatere informacije bom zadržal zase, vendar enostavno, naša slačilnica slovenske lige ne živi. Imam konkretne primere, ampak jih ne bom omenjal v medijih. Sem žalosten, da vsi v klubu 24 ur na dan delamo in živimo, da bi bili boljši. Danes pa si, glede na to kako smo živeli zadnja dva dni, nismo zaslužili zmage. In noben Damir Skomina ni kriv. Ni mu uspela tekma, tako kot tudi nam včasih ne uspe. S tem se strinjam, ampak on ni krivec, kriva je slačilnica in določeni vodje le-te. In če želijo biti predani klubu, svojemu delu, bomo zmagovali, če ne… Resnice ne smemo skrivati. Žal mi je. Vem, vsi smo nervozni in gledamo sodnika. Res je, njegove odločitve niso bile takšne, kot bi si jih želeli, bile so slabše, ampak če si pogledamo celotno zgodbo, smo si krivi sami. To bi želel povedati. Če fantje ne bodo živeli za to, kar delajo, vsaj v slovenski ligi, bomo imeli velike težave. Razumem preskoke iz enega stadiona na drugega, čisto vse razumem. Vendar če sam ne narediš vsega za dobro pripravo, potem se zgodi to, kar se nam dogaja.”

“Priprava na tekmo je zame temelj vsake zgodbe, vsakega posameznega profesionalca, klub ne more narediti več, kot že dela. Ampak če se sam ne pripraviš, potem je ves naš trud zaman. Igralci so osrednji protagonisti. Potem pa je kriv sodnik, ki je danes imel slabši dan. Ampak zakaj sodnik ne bi smel imeti slabšega dneva? Če pri sebi narediš vse, pa ima sodnik slabši dan, je v redu, ne rečem nič. Ampak sedaj bi bilo s prstom nepošteno kazati na sodnika. To kar vem, pa bom zadržal zase,” je v nekoliko skrivnostnem tonu nadaljeval Zahovič, ki pa rešitve za nastale težave vsaj zaenkrat še ne vidi, osrednji srž težave je namreč v glavah nogometašev, pri tem pa težko zaleže kakršenkoli ukrep, kar je priznal tudi prvi kadrovik kluba, ki se je za takšno potezo odločil dobronamerno: “Ukrep ni možen, nismo vrtec. V te igralce verjamem, tukaj sem dobronamerno in ne zato, da bi sekali glave. Enostavno sem čutil potrebo o tem spregovoriti javno, saj je to ukrep, ki upam, da se bo igralcev vsaj malce dotaknil.”

Vijoličaste že v torek čaka nova zahtevna preizkušnja, saj moštvo trenerja Anteja Šimundže čaka gostovanje pri londonskem Chelseaju, ki je po včerajšnji zmagi nad Crystal Palaceom prevzel tudi vodstvo na ligaški razpredelnici. Kakšno je vaše mnenje? Bo poteza športnega direktorja zalegla ali se lahko to obrne v škodo državnih prvakov?

[author image=”http://snportal.si/wp-content/uploads/2014/02/maribor1.png” ]Debata o NK Maribor

Kakšno je vaše mnenje? Bo poteza športnega direktorja zalegla ali se lahko to obrne v škodo državnih prvakov?[/author]

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

2 komentarja

  1. Prekmurec

    19. 10. 2014 na 07:39

    Kaj pa se dogaja v slačilnici, ve kdo kaj več?

  2. dule dvorak

    19. 10. 2014 na 09:11

    Fantje enostavno niso z mislimi v slo ligi, liga jim je enostavno odveč in jo ne kemljejo resno, kaj narediti bo najbolje vedela stroka nekaj bo pač trebalo narediti, kaj pa se tiče sodnika Skomine pa je lahko včeraj videla vsa Slovenija kako se je osmešil, in to je sodnik ki bi naj sodil v evropi? Samo si zamislite da je za isto situacijo kot se je zgodila Vilerju isključil kakšnega Ronalda ali Mesija kaj bi se zgodilo, ali pa je bila izključitev namerna? iupam da bodo ostali sodniki pošteni in sodili kakor je potrebno

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…