Po tekmi na lizbonskem stadionu Jose Alvalade, ki ga je včeraj za dobro uro doletel tudi ‘svetlobni mrk’, zaradi česar je bilo nadaljevanje tekme kar nekaj časa pod vprašajem, je pred kamere Planet TV stopil tudi Zlatko Zahović, športni direktor Maribora. Vijoličastim na Portugalskem ni uspelo pripraviti novega presenečenja, saj so se domači raztresli po igrišču in si za razliko od gostov pripravili obilo priložnosti.


Športni direktor vijoličastih na skrajnem zahodu Evrope doživlja veliko spoštovanje, saj je bil dolga leta član Vitorie Guimarãesa ter Porta in Benfice, sicer velikih rivalov Sportinga, ki pa mu je Zahović po porazu priznal veličino. Tudi 43-letni Mariborčan je športno priznal poraz in dejal, da tokratni nasprotnik Mariboru ni omogočil ničesar: “Kadar je nasprotnik veličine Sportinga tako razpoložen, imamo mi malo možnosti. Nam se morajo v takšni tekmi in s takšnim nasprotnikom vse stvari poklopiti, pa še takrat moramo imeti nekaj sreče, da bi prišli do želenega rezultata. Enostavno nam Sporting ni pustil ničesar in rezultat je temu primeren. Fantom nimam kaj očitati, to je nivo, ki ni naš, mi pa uživamo v njem. Imamo še eno žogo s Schalkejem, da skušamo doseči tisto, kar je za nas zgolj želja in teoretično je to možno zgolj v nekem drugem svetu, v katerem pa mi trenutno živimo.”

Sporting spada med tri največje klube v državi, svojo vrednost pa je dokazal tudi včeraj, ko nogometaši slovenskega državnega prvaka niso imeli pravega orožja za Luisa Nanija in ostale razpoložene nogometaše: “Sporting je klub s tradicijo in dosti večjim proračunom. In normalno, razlika se nekje mora videti, tako lahko fantom le čestitam, na današnji in vseh ostalih tekmah so dali vse od sebe. Res, nimam jim kaj očitati.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…