Po potrditvi dvanajste zvezdice in četrtega zaporednega naslova državnih prvakov je pred novinarske mikrofone včeraj po tekmi stopil še eden od tvorcev številnih uspehov vijoličastih – Zlatko Zahovič.


Zadržan in brez kazanja emocij je najprej spregovoril o skorajda končani sezoni, v kateri so vijoličasti doživeli kar nekaj vzponov in padcev, a se vrnili na pravo pot in potrdili nov naslov državnih prvakov: “Letošnja sezona je bila polna mešanih občutkov, od začetnih turbulenc pa do velikih uspehov. Prvenstvo je maraton, najbolj konstantna ekipa pride najprej na cilj in fantje so še enkrat več dokazali, da v slovenskem prvenstvu odstopajo. Nekatera moštva so naredila določen korak naprej, mi se trudimo narediti še enega več od njih. Nam je bolj zanimivo, da ostali gledajo nas v hrbet. Navijači so zopet dokazali, da so velika dodatna energija kluba, podpora, ki jo vsi v klubu, še posebej igralci, čutimo ter ta naslov in vsi ostali, ki še pridejo, sezone namreč še ni konec, gre na njihov račun.”

Zlatko Zahovič tudi tokrat ni izpustil zaslug zvestih navijačev. (Foto: Jure Banfi)
Zlatko Zahovič tudi tokrat ni izpustil zaslug zvestih navijačev. (Foto: Jure Banfi)

“Letošnja sezona je bila zagotovo drugačna. Pred sezono smo izgubili trenerja, ki je po športni plati in na igrišču gradil klub, ki je imel konstanto lovorik in je največji ‘krivec’, da je Maribor danes tako konstanten. V začetku sezone smo šli skozi turbulentno obdobje, a smo se vrnili na pravo pot. Prihod Anteja Šimundže je bil zadetek v polno, saj je v preteklosti že delal v klubu, poznal je strategijo, model igre in je nadaljeval tisto, kar je v preteklosti Darko začrtal,” se je skoraj končane sezone tudi v nadaljevanju dotaknil 43-letni Mariborčan, ki je pred časom podaljšal pogodbo s klubom. Sam pravi, da si delo v klubu šteje v veliko čast, a tudi kot obvezo in izziv, a Lige prvakov ne želi napovedovati: “Zame je delo v klubu velika čast, a tudi obveza, saj ni enostavno voditi NK Maribora, največje slovenske športne institucije. Še vedno pa vidim izzive, a ponavljam, dokler klub v finančnem smislu ne bo naredil koraka, dva ali tri naprej, je nerealno pričakovati več kot šest evropskih tekem. Še vedno smo omejeni v finančnem oziroma sponzorskem smislu, Slovenija je dvomilijonska država, kjer rožice v gospodarstvu ne cvetijo. Ker pa je situacija v Slovenije vse prej kot dobra, zato se zavedamo, da bomo to v tem trenutku težko izboljšali in prav zaradi tega ostajamo na realnih tleh. Liga prvakov je utopija, ni pa obsesija, zato še vedno trdim, da je realnost šest evropskih tekem.”

Zahovič pa se je ob koncu pogovora dotaknil še kadrovanja, o imenih ni želel razpredati, a je povedal, da bo do kakšnega odhoda in s tem tudi prihoda morda še prišlo. A so tudi na tem področju v prednosti pred ostalimi tekmeci v državi: “Izkoriščamo, da smo z delom, ne s financami, superiorni glede na ostale in si lahko privoščimo, da kadrujemo že januarja in nato ekipo pripravimo na evropske kvalifikacije, kar slovensko javnost najbolj zanima.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…