Prvi spomladanski večni derbi je za nami. V tesnem boju so ga, čeprav so imeli Ljubljančani več zaključnih poskusov, dobili Mariborčani, ki so še enkrat dokazali, da bogate izkušnje z zahtevnih tekem v preteklosti tudi v derbijih štejejo izjemno veliko, kar je po spopadu za klubsko spletno stran potrdil tudi Zlatko Zahovič.


“Vtisi z igrišča so pozitivni. Derbi je vedno zanimiv, tokrat pa je bilo treba upoštevati tudi specifičnost prve tekme v sezoni, ko si težko v optimalni formi. Ob tem smo bili pod večjim pritiskom, saj te na domačem igrišču navijači, razumljivo, ponesejo k bolj napadalni igri. Kar smo prikazali, je bilo dovolj za zmago, formo pa bomo še dvigovali. Ni dvoma, da lahko igramo veliko boljše in sčasoma tudi bomo. Opazno je bilo, da je derbi prinesel povečan pritisk, a smo tega vajeni. Fantje vedo, kako se obnašati v takšnih trenutkih. To so tiste dragocene izkušnje iz evropskega tekmovanja,” je uvodoma dejal mariborski športni direktor.

Zahovič je, kot smo že poročali, potrdil, da so pogodbe z vijoličastimi že podaljšali Marko Šuler, Damjan Bohar in Sandi Ogrinec, vijoličasti pa odločajo tudi o usodi Luke Zahovića. Zahovič starejši pa se ni pozabil zahvaliti za pomoč navijačev, pohvalil pa je tudi strokovni štab: “Pri tekmecih so bile določene pasti, zaradi močno spremenjene ekipe, zato smo si tudi v živo ogledali vse njihove pripravljalne tekme in jih temeljito analizirali. Strokovno vodstvo si zasluži pohvale za pripravo tekme, za zastavljen načrt. Razumem, da nekateri zelo površno gledajo na nogomet. Tisti, ki smo toliko tega doživeli na igrišču, pa izhajamo iz svojih spoznanj. V derbijih so tehnične napake dovoljene, taktične pa nikakor ne. In to se nam ni zgodilo. Statistika medsebojnih dvobojev z Olimpijo pove vse in ni naključno takšna kot je. Kdor je izkusil veliko nogometno sceno, ve, o čem govorim.”

“Gremo mirno naprej, brez evforije. Težke tekme še prihajajo in zmaga nas nikakor ne bo uspavala. Je pomembna, dobrodošla, toda čaka nas še veliko dela v nadaljevanju sezone,” je zaključil dolgoletni športni direktor Maribora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…