Do začetka spomladanskega dela sezone odštevamo le še ure. Po dolgem zimskem premoru so tekmovalnih obveznosti željni tako nogometaši in nogometni delavci kot tudi navijači. To velja tudi za nogometno prestolnico Slovenije Maribor, kjer so želje in cilji pred nadaljevanjem sezone jasni, še enkrat pa jih je v pogovoru za klubsko spletno stran ponovil Zlako Zahovič.


“Glede ritma ne bo veliko drugače, tudi na domači sceni bomo odigrali najmanj 19 tekem. Fizična obremenitev bo podobna, ne bo pa tiste čustvene, ki je zelo pomembna in je močno prisotna v prvem delu sezone. Tukaj želimo narediti korak naprej. Morda po jesenskih predstavah nismo blesteli, imamo pa ob tekmi manj le tri točke zaostanka. Ni bilo tako slabo, kot morda kdo misli. Se pa zavedamo, da moramo dati v prestavo višje in tudi bomo,” je pričakovanja pred spomladjo slikovito opisal športni direktor vijoličastih. V klubu si, podobno kot v Ligi prvakov, tudi na domačih tekmah želijo polnih tribun, tudi Zahovič pa je pristaše vijoličastih pozval na tribune Ljudskega vrta, saj le-ta nogometašem daje dodatne energije. 44-letni Mariborčan obenem napoveduje zanimiv četveroboj do konca sezone, zato gledalci ne bodo prikrajšani zanimiv obračunov: “Obeta se boj do konca. Doslej še nismo imeli tekmecev, kot so Domžale, ki so v prvih desetih krogih osvojile 30 točk, brez prejetega zadetka. Oni so prvotni krivci, da je Maribor na drugem mestu. Celje je hit, z mladimi fanti igra zanimiv nogomet. Tukaj je vedno Olimpija in dovolj je razlogov, da je pred nami zanimiva pomlad.”

V Mariboru so še pred nekaj leti tožili, da imajo v državnem prvenstvu premalo zahtevnih tekem, v letošnji sezoni je slika povsem obratna, kar priznava tudi Zahovič, ki je konkurentom namenil tudi nekaj pohval: “Drugi klubi so se nam približali. Ko imaš v ligi lokomotivo, kot je Maribor, na vseh področjih, lahko izkoristiš to spoznanje. V vseh klubih so se marsikaj naučili in naredili korak naprej. Želeli smo si, da bi bili klubi bolj konkurenčni, zdaj so in na nas je, da pokažemo vse izkušnje iz Lige prvakov ter treh tekmovalnih sezon v Ligi Europa. Ambicioznost tekmecev veliko pomeni, pri delovanju so se pravilno odločali, ker tudi Maribor izbira igralce iz slovenskega prostora. To pomeni, da ni takšne razlike med igralci po klubih, kot bi kdo mislil. Je pa res, da ima Maribor sistem, v katerem se igralec športno in organizacijsko boljše počuti, da lahko na igrišču da vse od sebe.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…