Domžalčani, ki spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije niso pričeli najbolje, so po remiju z Rudarjem in porazu z Zavrčem, v soboto prišli še do prve spomladanske zmage. V domžalskem Športnem parku je po trdem boju padla novomeška Krka, v taboru katere se po koncu tekme sicer niso sprijaznili z nekaterimi odločitvami sodnika Obrenovića. Tri točke pa so kljub temu ostale doma.


“Gledamo le nase. Želimo napredovati in biti iz tekme v tekmo boljši. Na lestvico bomo pogledali šele po koncu prvenstva,” je za klubsko spletno stran uvodoma dejal Žiga Kous, ki je tako kot v Zavrču tudi tokrat dobro vskočil in zapolnil mesto ob odsotnosti standardnih členov rumeno-modre obrambe. Čeprav so Domžalčani hitro načeli novomeško mrežo, v nadaljevanju niso uspeli streti dolenjskega odpora, za nameček je Krka z evrogolom Lea Ejupa izenačila tik pred odhodom na odmor, a so varovanci trenerja Luke Elsnerja z drugo enajstmetrovko Matica Črnica v drugem polčasu vseeno uspeli priti do zmage. Tri točke bodo moštvu dala dodatnega zagona, pravi 22-letni Prekmurec v domžalskih vrstah: “Hitro smo povedli, a smo tik pred odmorom prejeli neverjeten gol. Med polčasom smo se dogovorili, da moramo nadaljevati z našo igro, saj smo kvalitetnejša ekipa in to moramo tudi izkoristiti. V drugi polčas smo krenili z dvignjenimi glavami, vztrajali smo in bili na koncu za trud tudi poplačani. Vesel sem, da smo dosegli drugi gol, saj smo si zmago zares zaslužili. Treh točk smo izjemno veseli, saj smo imeli v uvodnih dveh kolih veliko smole. Dobili smo nov zagon, dodatno samozavest in prepričan sem, da se bo to v prihodnje videlo tudi na igrišču.”

Nekdanji branilec Mure je v minulem tednu, ko je v statistiko vpisal 180 minut, prikazal dobri predstavi, a ga v nadaljevanju sezone v boju za mesto v enajsterici čaka ostra konkurenca: “Zelo sem vesel, da mi je trener namenil takšno minutažo po zimskih pripravah. Poizkušal sem jo čim bolje izkoristiti in upam, da mi je uspelo in da je bilo strokovno vodstvo zadovoljno z mojimi igrami. Seveda si tudi v prihodnje želim čim več časa preživeti na igrišču.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…