Moštvo Zavrča, najprijetnejše presenečenje jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije, spomladanskega dela sezone ni pričelo najbolje. Poraz v Kranju je zdaj že bivšega trenerja Viktorja Trenevskega stal trenerskega stolčka, na katerem ga je zamenjal dosedanji pomočnik Željko Orehovec, s katerim smo pred jutrišnjo tekmo z Gorico opravili kratek pogovor.


“Moštvo je bilo po trenerski zamenjavi dan ali dva pretreseno, v šoku, a tak je trenerski poklic, življenje gre naprej in s tem so se sprijaznili tudi nogometaši. Vodstvo kluba mi je izkazalo zaupanje, česar nisem smel in nisem mogel odbiti, saj se kluba kot je Zavrč ne odbija. Seznanjen sem s stanjem v moštvu, poznam prednosti in slabosti ekipe, kar je bil tudi eden od razlogov za moje imenovanje,” je uvodoma povedal 58-letni strokovnjak, ki je v Zavrč prišel pred lansko sezono, ko se je klub uvrstil med drugoligaše in bil sprva pomočnik Miranu Emeršiču in Zlatko Gaborju, dobro leto pa je pomagal še Trenevskemu. Orehovec že ima izkušnje s slovenskim nogometom, saj je bil v uvodni sezoni slovenskega državnega prvenstva (1991/92) trener lendavske Nafte, ki jo je nekaj let kasneje vodil tudi med drugoligaši. V preteklosti je deloval tudi pri čakovskim klubih – Čakovcu in Međimurju, ter varaždinskem Varteksu, poleg samostojnega vseh treh ekip je nekaj časa pomagal tudi kot pomočnik Miroslavu Ćiru Blaževiću pri Varteksu in Stanku Mršiću pri Međimurju, ki ju ljubitelji hrvaškega nogometa dobro poznajo. Orehovec, ki je pred prihodom v Zavrč vodil tretjeligaša Nedelišče, pravi, da igre ne bo kaj dosti spreminjal in se bo držal ofenzivnega pristopa, ki ga je zagovarjal tudi Trenevski: “Ni razlogov za večje spremembe, saj smo jeseni kazali dobre predstave in bili uspešni, kar dokazuje tudi pogled na lestvico in zbranih 36 točk. Nekaj manjših sprememb zagotovo bo, saj ima vsak trener svoj pogled na igrišče, kar pa je nekaj povsem normalnega, a po drastičnih spremembah ne bom posegal. V Kranju smo imeli le slab dan, a verjamem, da bo v prihodnjih tekmah veliko bolje.”

Zavrčane že jutri, v petek, čaka nova zahtevna preizkušnja, saj se bodo varovanci novega trenerja Orehovca, ki mu bo kot pomočnik pomagal vodja NŠ Aleksander Petrovič, pomerili z Gorico, ki je na Štajersko prispela že danes in bo jutri dopoldne opravila tudi trening v Kidričevem. Goričani so jeseni kot edini iz Zavrča odnesli vse tri točke, Zavrčani pa so bili nemočni tudi na gostovanju v Novo Gorici, kjer so izgubili s 4:0, kar je bil najvišji poraz Haložanov v tej sezoni. Orehovec pred petkovim večerom, srečanje se bo pričelo ob 18. uri, ostaja skromen, a optimističen: “Do danes smo opravili štiri treninge in se dobro pripravili na naslednjega nasprotnika – Gorico, ki nas je v tej sezoni sicer že dvakrat premagala. Kljub temu, da je Gorica neugoden nasprotnik pa gremo jutri na zmago, pričakujem dobro igro svojih varovancev, je pa obenem res, da dobra igra vselej ne zadošča za slavje, a bomo storili vse, da tri točke tokrat ostanejo doma v Zavrču.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…