Nogometašem Zavrča ni uspelo presenetiti državnih prvakov, na Ptuju so se z zadetkom Marcosa Tavaresa, ki je bil natančen po strelu z bele točke, zmage veselili vijoličasti, ki pa so se morali za tri točke pošteno potruditi. Zavrčani so se namreč udeleženci Lige prvakov predvsem v prvem polčasu povsem dostojno upirali in morda prikazali celo boljšo predstavo kot gostje, ki pa so v drugem polčasu izkoristili tudi boljšo fizično pripravljenost.


“Kot se spodobi, bi Mariboru čestital za zmago, ki je konec koncev povsem zaslužena, nezasluženih zmag namreč ni. Tudi sami smo imeli pred tekmo kopico težav, sam pred tekmo nisem vedel, če Jertec zmore igrati, nisem vedel v kakšnem stanju je Kresinger, bili pa smo brez kapetana Šafarića. In to je za klub kot je NK Zavrč velika težava,” je po tekmi uvodoma dejal domači strateg Željko Orehovec, ki je svoje moštvo dobro pripravil na zahteven obračun z državnimi prvaki. Slednji so le stežka prihajali do priložnosti, tudi po zaslugi dobro postavljene obrambe, ki je v letošnji sezoni zaščitni znak Haložanov, saj so Haložani le na petih tekmah nasprotnikom dovolili več kot zadetek, tudi Marko Ranilović pa je bil blizu tega, da še osmič v letošnji sezoni zaklene svoja vrata. Tudi Orehovec je priznal, da proti Mariboru ne bi bilo najbolje igrati ofenzivno in odprto: “Pred tekmo smo si zadali tri cilje. Proti evropskemu Mariboru smo želeli odigrati pogumno in dobro tekmo, nismo želeli razočarati občinstva. Drugi cilj je bil, če se le da, ne izgubiti tekme in tretji cilj, poizkušati zmagati. Prvi cilj smo dosegli, z vsemi težavami smo odigrali solidno ekipo, ne bom rekel odlično. Proti Mariboru namreč ne moreš igrati ofenzivno in se poditi po igrišču, potrebno je igrati pametno in s čvrsto obrambo ter nato nasprotnika ogrožati s hitrimi protinapadi. Prvi polčas je bil povsem dober, skorajda na meji naših zmožnosti, drugi polčas pa je bil nekoliko slabši, saj smo imeli v sredo s Celjani zahtevno tekmo, kjer smo lovili rezultat in smo se ob tem precej iztrošili. Imam 19 igralcev, od tega je pet ali šest igralcev, ki nikoli do sedaj niso igrali tekem prve lige. S trenutnim kadrom skušamo narediti največ kar se da. Kaj in koliko delamo, presodite sami, žal pa smo tekmo izgubili po enajstmetrovki, ki je ne bom komentiral, saj iz svojega mesta na klopi nisem mogel videti, sodniki pa so bili povsem blizu.”

Hrvaški strateg na klopi Zavrča se je po tekmi že obrnil v prihodnji teden, ko njegovo moštvo najprej čaka pokalni obračun s Celjani, proti katerim bodo skušali nadoknaditi zaostanek s prvega srečanja, ki so ga izgubili z 2:3, v soboto pa že sledi obračun z Radomljani, kjer bodo Haložani v povsem drugačni vlogi kot včeraj proti Mariboru: “Nogometašem sem po tekmi dejal, da so odigrali tekmo na meji svojih moči. Moramo se obrniti v prihodnost in v sredo skušati poseči po podvigu, ki so sestavni del nogometa. Celje bomo skušali premagati z dvema zadetkoma razlike, čeprav to morda izgleda kot misija nemogoče. Nato pa nas v soboto že čaka obračun z Radomljami. V tej tekmi bomo absolutni favoriti, čeprav časa za počivanje ne bomo imeli, saj bo za nami težka tekma s Celjani. Ampak tak je profesionalni nogomet, to moramo dati skozi in gremo naprej.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…