Kot smo nekajkrat že zapisali, se Mariborčanom ni uspelo še drugič zapored plasirati v spomladanski del evropskih tekmovanj. Vijoličasti bodo spomladi osredotočeni zgolj na obe domači fronti, kjer so še vedno v igri za pokalni in državni naslov. Eden vidnejših členov zasedbe v tekmi s Schalkejem, ki je Mariboru zadal poslednji in usodni udarec, je bil tudi Željko Filipović, zdaj že izkušeni vezist vijolic.


“Proti dobremu nasprotniku, ki že več let igra v Ligi prvakov in izkoristi vsako najmanjšo nasprotnika, smo odigrali korektno tekmo. Borili smo se po svojih močeh. Imeli smo nekaj lepih priložnosti, ki jih nismo izkoristili, Schalke jih je. Od Lige prvakov se poslavljamo z dvignjenimi glavami,” je po prihodu v mešano cono dejal Željko Filipović, ki je v celoti odigral vseh dvanajst evropskih tekem v letošnji sezoni. Visokorasli vezist je v drugem polčasu poizkušal s tremi streli, a so prvega blokirali nemški branilci, naslednja dva pa sta zletela visoko proti južni tribuni Ljudskega vrta. 26-letni vezist je razloge za poraz pripisal naslednjemu: “V napadu nismo uspeli zadržati nekaj žog. Igra se je nato spremenila, gostje so prevzeli pobudo in dokazali, da imajo izredno kakovostne nogometaši. Prevzeli so iniciativo na igrišču in po naši manjši napake so dosegli tudi zadetek.”

Foto: Jure Banfi
Željko Filipović: “Maribor in Slovenijo smo zastopali na pošten način.” (Foto: Jure Banfi)

Po zadetku Maxa Meyerja in gostujočemu vodstvu se domači niso več uspeli pobrati, energije za preobrat ali vsaj izenačenje ni več bilo, kar pa je bilo glede na 35 odigranih tekem povsem razumljivo: “Smo izredno ambiciozni športniki. Na igrišču želimo izkoristiti vsak trenutek, tudi v zadnjih petih ali desetih minutah smo skušali po 35 odigranih tekmah iztisniti še zadnje atome moči. Odigrali smo šest korektnih tekem, mislim, da smo Maribor in Slovenijo zastopali na pošten način.”

“Škoda, da navijačev, ki so vselej nas dvanajsti igralec, nismo nagradili z zmago in posledičnim napredovanjem v Evropsko ligo. Ponosni moramo biti na to, kar smo naredili. Skupina je bila zahtevna, borili smo se po najboljših močeh in po moji oceni korektno opravili svojo nalogo,” je sklenil motor sredine igrišča in na vprašanje, kdaj bodo Mariborčani naslednjič igrali v skupinskem delu Lige prvakov samozavestno pristavil, da že prihodnjo jesen.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…