Mariborčani so se včeraj znova prikazali v odlični luči in nogometni Evropi dokazali, da na igrišču ne odloča le denar. Res je, Ivan Rakitić, ki je vodja in kapetan Seville, sam dosega dvojno vrednost celotnega moštva vijoličastih, a so slednji včeraj predvsem v prvem polčasu dokazali, da se je moč z dobro postavitvijo in organizirano igro kosati tudi z moštvi iz najboljših lig.


Željko Filipović je v prvem polčasu včerajšnjega obračuna s soigralci povsem zaustavil 25-letnega reprezentanta Hrvaške, ki pa si je v drugem polčasu vseeno izboril nekaj več prostora in bil z dvema asistencama eden glavnih dejavnikov za preobrat. Filipović je takole ocenil svoj pogled na dogajanje na zelenici Ljudskega vrta: “Po zimskem premoru smo šele na začetku tekmovalnega obdobja, lahko pa rečem, da smo danes odigrali na dobri ravni. Dejstvo je, da so nogometaši Seville v tekmovalni prednosti, saj so v zadnjem obdobju igrali z močnimi nasprotniki in so v tekmovalnem ritmu. Mi smo dali vse od sebe, rezultat je aktiven in na gostovanje odhajamo dobro popotnico, saj smo danes videli, da se lahko kosamo z njimi.  Vedno lahko igramo še bolje, trener Šimundža nas vedno dobro pripravi, je pa veliko stvari odvisnih tudi od nasprotnika. Mislim, da smo se jim danes dobro zoperstavili, saj v prvem polčasu do sodnikovega podaljška niso imeli priložnosti. Upam, da bo po naslednji tekmi izid še boljši.”

“Najprej bi se zahvalil navijačem, znova so bili fantastični. Mislim pa, da smo si takšno podporo tudi zaslužili. Ne vem, kaj bi še morali doseči, da stadion ne bi bil poln. Sicer pa so navijači na vsaki tekmi naš dvanajsti igralec, tako je bilo tudi danes, mi smo se trudili po najboljših močeh in upam, da jih nismo razočarali,” je o glasni podpori iz polnih tribun Ljudskega vrta povedal 25-letni Ljubljančan, ki je tik pred tekmo podaljšal sodelovanje z vijoličastimi, v hramu štajerskega nogometa predvidoma ostaja vse do sredine leta 2017. Trener vijoličastih Ante Šimundža bo lahko tudi v prihodnje računal na usluge trikratnega reprezentanta Slovenije, ki se je tudi včeraj predstavil v zelo dobri luči in na ta način deloma že upravičil podpis nove pogodbe. Podobno kot klub, iz tekme v tekmo raste tudi Filipović, v Ljudskem vrtu pa stežka zmagujejo tudi največji evropski klubi: “Nič ni naključno, Maribor je močno moštvo z močnimi posamezniki ter z močnim strokovnim štabom, vodstvom in navijači. Smo na evropski ravni, v klubu tako vsi tudi delujemo, kar  je edina prava pot in zato mislim, da se na tej poti ne bomo ustavljali. Igramo sicer proti klubom z milijonskimi proračuni, kjer je posameznik vreden toliko kot celotno moštvo Maribora, kljub temu pa morajo svojo vrednost morajo dokazati na igrišču. Mi jim skušamo mešati štrene in mislim, da nam zaenkrat dobro uspeva. S klubi iz petih najboljših evropskih lig se resda ne moremo nadigravati, zato pa skušamo z dobro postavitvijo in agresivno igro onemogočiti igro nasprotnika.”

Ljubljančan bo lahko na povratnem obračunu moči na sredini igrišča znova združil z Alešem Mertljem, ki danes ni smel zaigrati zaradi prepovedi igranja, čeprav je Filipović dobro deloval tudi v paru z manj izkušenim Amirjem Derviševićem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…