Nogometašem Maribora tudi v četrti tekmi letošnje sezone ni uspelo strti odpora završke zasedbe, ki je po zmagi in dveh remijih z vijolicami še tretjič to sezono odigrala remi. Za razliko od zadnjega obračuna v Ljudskem vrtu, ko je padlo kar šest zadetkov, sta včeraj mreži mirovali. Mariborčani so z remijem zapravili priložnost, da bi se vodilni Olimpiji približali na vsega dve točki zaostanka.


Za razliko od sobotnega gostovanja v Novi Gorici, so se Mariborčani v Zavrču znova mučili, na slabo pripravljenem igrišču pa niso našli recepta za preboj domačega zidu. “Ni nam šlo, odigrali smo slabo tekmo. Trudimo se, mučimo se, vendar ne gre. Ni težava v Zavrču, ampak v nas samih. Ne vem, če je imel nasprotnik dva strela v okvir gola. Celotno tekmo so stali za žogo in se metali na glavo. Težava je v nas samih, danes nismo igrali dobro. Imeli smo svoje priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. V uvodu smo imeli dve, tri dobre situacije, ki pa so ostale neizkoriščene. Če bi zadeli na začetku, bi jim zabili pet zadetkov. Tako pa se zgodi, kar se je zgodilo,” je po tekmi dejal Željko Filipović, ki je v nadaljevanju še enkrat ponovil besede z uvoda, da bi tri točke, če bi Maribor zadel, odšle v štajersko prestolnico: “Zavedali smo se, da bi, če bi zadeli v uvodu tekme, zagotovo zmagali. Zavrč bi se moral odpreti, mi bi zagotovo dosegli še kakšen zadetek. Če ne izkoristimo svojih priložnosti, je težko. Nasprotnik iz minute v minuto dobiva energijo in lažje se mu je braniti, mi pa imamo težave.”

S predstavo svojih varovancev ni smel biti zadovoljen niti trener Darko Milanič, ki je znova uporabil zgolj dve menjavi. Predvsem Ibraimi je v drugem polčasu vnesel nekaj dodatnega ritma, a se je še enkrat več dokazalo, da vijolice na čvrsto postavljeno obrambo Zavrča nimajo pravega odgovora. “Obetali smo si nekaj drugega. V tekmo smo šli zelo dobro, nasprotnika smo visoko napadali in imeli priložnosti, ki jo je potrebno izkoristiti. Nato so agresivnost domačih ter naša pasivnost in nezanesljivost v kombinatoriki pripeljale do tega, da je bila igra v prvem polčasu raztrgana. Ob polčasu sem posegel po menjavi in mislim, da je bilo boljše. V drugem polčasu smo dominirali, predvsem v drugi polovici polčasa, kar bi morali bolje izkoristiti. Nasprotnik se je bil prisiljen braniti, imel je velike težave, žal pa nismo uspeli zadeti,” je po drugem spomladanskem remiju Maribora dejal Izolan na klopi vijolic.

Mariborčane še toliko bolj skeli dejstvo, da niso izkoristili ‘usluge’ Olimpije, ki je v goriškem Športnem parku iztržila zgolj remi, a le ta ni podžgal vijolic. “Pričakoval sem, da nam bo rezultat v Novi Gorici dal krila, a je bilo, na žalost, obratno,” je potarnal Milanič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…