Gostovanje v ljubljanskih Stožicah bi se za Mariborčane težko razpletlo bolje. Olimpiji, ki je le rekdo ogrozila vrata Jasmina Handanovića, so z minimalno zmago znova zadali boleč poraz, po zaslugi Zavrča, ki je ob otvoritvi novozgrajene tribune ugnal Domžale, pa so državni prvaki prvič v letošnji sezoni skočili na vrh ligaške lestvice.


“Zelo smo veseli, to je to,”  je po uvodni prošnji za oceno srečanja v šali dejal Željko Filipović, ki se je v nadaljevanju le nekoliko bolj razgovoril. “Težka tekma in pravi derbi. Minimalna zmaga in tri točke gredo v Maribor, kar pa je najpomembneje. Igra je bila z naše strani dobra, predvsem rutinirana, še posebej po zadetku. Mislim, da smo celotno tekmo prevladovali na igrišču in smo si zaslužili to zmago. Vsi smo v fazi obrambe delovali dobro, imel sem občutek, da bi morali igrati tri dni, da bi nam dali zadetek. Izgledali smo suvereno,” je dejal Ljubljančan, ki pa že peto sezono igra v vijoličastem dresu Maribora. Štajerci so po zaslugi domžalskega poraza v Zavrču prvič v letošnji sezoni skočili na vrh ligaške lestvice, a tudi visokorasli vezist poudarja, da v Mariboru gledajo zgolj nase: “Naš cilj je biti prvi, k temu stremimo in ne odstopamo od naše igre. Vse bomo naredili, da bomo na koncu prvi. Ne ukvarjamo se z drugimi, sedaj se morajo v bistvu oni znova z nami.”

Green Dragonsov v skladu z napovedmi ni bilo na severni tribuni, zato se današnji derbi tudi po vzdušju na tribunah ni mogel primerjati z jesenskim obračunom v Ljudskem vrtu, ki je bil prava paša za oči in tudi ušesa. “Res škoda, brez obeh navijaških skupin ni pravega derbija. Skupini zaznamujeta derbi, danes pa se je videlo, da je nekaj manjkalo in to ni dobro, tudi za nas ne. Sami si želimo pravih derbijev, verjamem, da tudi nogometaši Olimpije. Zaradi tega trpi nogomet, zato upam, da bodo težavo čimprej uredili, saj so Dragonsi, tako kot mi in Viole, sestavni del derbija. Kot pravim, upam, da bodo to hitro uredili in bo na tribunah znova izgledalo precej bolje kot danes,” je Filipović in k temu še pristavil, da ni užival v tolikšni meri, če bi se nasproti postavila tudi domača navijaška skupina: “Nismo uživali, vsaj jaz nisem. Po domače povedano, moraš malce ‘zakuhati’, da čutiš to atmosfero in pokanje, saj je drugače preveč gledališko. Moram pa pohvaliti naše navijače, ki so prišli v takšnem številu in nas vselej spodbujajo.”

“Škoda, dobro smo se pripravljali na tekmo. Nadejali smo se pozitivnega rezultata, a nam na žalost ni uspelo. Nimamo kaj, čestitati moramo Mariboru, mi pa že gledamo naprej proti sobotni tekmi z Rudarjem, ki bo verjetno še težja od današnje,” je po tekmi razlagal domači čuvaj mreže Aleksander Šeliga, ki je pohvalil dober obisk v Stožicah, a se tudi on spomnil na manjkajočega aduta za svojim golom: “To je zelo pohvalno. Vzdušje je bilo pravo, škoda le, da so manjkali tisti ‘moji’ za golom, potem bi bilo fantastično. Mogoče bodo pa z nami na naslednjem derbiju.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…