Željezničar, Skenderbeu, Birkirkara, Vardar in Sutjeska so možni nasprotniki Maribora v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov. EUFA je namreč upoštevala prakso zadnjih let in moštva razdelila v tri skupine glede na geografski ključ, Maribor tako kot nosilec čaka na enega izmed prvakov držav Bosne in Hercegovine, Albanije, Malte, Makedonije ali Črne Gore.


Ime prve ovire na poti do nogometnega raja bodo vijoličasti izvedeli malce po 12. uri, ko bo v švicarskem Nyonu opravljen žreb. Mariborčane v mestu, kjer domuje UEFA, zastopata direktor Bojan Ban in sekretar Uroš Jurišič. Glede na možne nasprotnike pa je že znana, da so se Mariborčani na ta način že izognili na papirju najtežjima nasprotnikoma, bolgarskemu Ludogortsu in madžarskemu Györu.

“Z nestrpnostjo bomo čakali na razplet. Gre za obdobje, ki je zelo pomembno, želimo preskočiti prvo oviro za zagotovitev šestih evropskih tekem. Lažje bo, če bomo dobili objektivno slabšega nasprotnika,” je za spletno stran kluba povedal trener vijoličastih Ante Čačić. Mariborčani bodo sicer prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij odigrali 16. ali 17. julija, povratne tekme pa bodo teden dni kasneje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…