Na sobotno dogajanje in odpovedjo derbija 17. kroga državnega prvenstva, med ekipama Olimpije in Mure, so se že ostro odzvali v taboru državnih prvakov, tokrat pa so izjavo za javnost pripravili tudi pri ljubljanskemu prvoligašu, pri katerem trdijo, da je vse potekalo v skladu s pravilnikom in uveljavljenim protokolom NZS ter tudi NIJZ. Pri Ljubljančanih so postregli s kronologijo vseh dogodkov, ki so na koncu privedli do preložitve tekme.

Izjavo zeleno-belih objavljamo v celoti:


Zdravje igralcev in zaposlenih v klubih je na prvem mestu

Skladno z velikim porastom Covid okužb v državi in navodili NIJZ v NK Olimpija Ljubljana poostreno izvajamo ukrepe preventive in testiranja. S temi aktivnostmi smo v preteklih desetih dnevih identificirali okužbe treh članov kluba, ki so bili pravočasno umaknjeni od ekipe.

Na petkovem hitrem testiranju na Covid-19, ki ga skladno s protokolom izvajamo dan pred tekmo, je bilo pet igralcev pozitivnih, ki sicer niso imeli nobenih simptomov in so bili takoj samoizolirani. Skupno s tremi predhodno okuženimi člani ekipe je bilo v taboru Olimpije torej osem okužb. Na Nogometno zvezo Slovenije smo takoj sporočili, kakšno je stanje, nato pa po navodilu zveze s PCR testi testirali celoten tabor.

Rezultate PCR testiranja smo prejemali v soboto med 11.00 in 12.00. Poleg že omenjenih osmih članov ekipe, so bili pozitivni še testi štirih asimptomatskih igralcev. Skupno je bilo tako pozitivnih 12 članov zeleno-belega tabora in po posvetu klubske zdravstvene službe z NIJZ je postalo jasno, da obsega širjenja virusa ne obvladujemo več, ampak da je prišlo do izbruha okužb v ekipi.

Na podlagi rezultatov PCR testov in ugotovitve, da širjenja virusa nimamo več pod nadzorom, je NIJZ tudi ostalim igralcem, ki niso cepljeni, preboleli oz. pozitivni, izdal odločbe o karanteni zaradi rizičnega stika. 

O dogajanju smo ažurno obveščali Nogometno zvezo Slovenije, ki je na podlagi izdanih odločb o karanteni sprejela odločitev, da se tekma prestavi.

Zdravje igralcev in osebja kluba smo in bomo vedno postavili na prvo mesto. Ravnali smo skladno s protokoli NIJZ v želji, da bi omejili širjenje okužb in zaščitili člane Olimpije ter navsezadnje tudi Mure in ostalih klubov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Primorje predstavilo štiri novince in pet pripravljalnih tekem

Primorje si želi igrati za mesta pri vrhu ligaške razpredelnice so bile besede športnega d…