Na včerajšnje čudno dogajanje v zvezi s prestavljeno tekmo 17. kroga med ekipama Olimpije in Mure, ko je prošnja zmajev po preložitvi najprej bila zavrnjena, nato pa praktično tik pred začetkom odobrena, so se odzvali v taboru državnih prvakov, ki so proti vodstvu tekmovanja ter predvsem proti Ljubljančanom uperili nekaj ostrih puščic. Je Olimpija načrtno izsilila prestavitev derbija proti Prekmurcem?

Odziv Mure objavljamo v celoti:


Spoštovani,

glede na zadnje dogodke, ki so pripeljali do prestavitve današnje tekme med Olimpijo in Muro, se nam zdi prav, da ne ostanemo tiho.

V časih, ko smo že nekaj časa v primežu epidemije COVID-19, je zdravje vsekakor na prvem mestu. Tudi zato vedno stremimo k temu, da kar najbolje poskrbimo za zdravje nogometašev. Bojimo pa se, da primer, ki smo mu bili priča danes, ni povezan izključno z zdravjem in željo po varni organizaciji tekme. 

Skrajno neodgovorno in ponižujoče se nam zdi, da smo bili o prestavitvi tekme obveščeni dve uri pred njenim začetkom, čeprav je v popoldanskih urah veljal sklep, da bo srečanje, ne glede na okužbe v Olimpiji, odigrano. Zanimiv je predvsem časovni potek dogodkov, ki so pripeljali do tega, da tekma ne bo odigrana. Čeprav se okužbe v Olimpiji niso pojavile danes in so prisotne že nekaj časa, doslej kot kaže ni bilo izdanih karantenskih odločb. Te so se, točno v takšnem številu, kot je bilo potrebno za preložitev tekme, pojavile nekaj minut po 18. uri. Tudi zaradi tega se lahko upravičeno sprašujemo, če je v ozadju zgolj in samo zdravje, ali tudi interes po prestavitvi tekme, ker bi tokratnim nasprotnikom najverjetneje manjkalo nekaj ključnih nogometašev. Sprašujemo se, zakaj v klubu niso kontaktirali NIJZ ob prvi okužbi in prvih stikih? Bi, v kolikor bi ostalo pri manjšem številu okužb, postopali drugače?

Preseneča nas, da se iz Olimpije glede težav, ki so se pojavile, niso obrnili na naš klub. Prejeli nismo nobenega uradnega obvestila ali prošnje, da bi se tekma zaradi težav z okužbami prestavila. Tudi na današnjem sestanku ob 13. uri ni bilo niti govora o tem, da v klubu čakajo na odločbe o karanteni. O tem ni bilo govora niti kasneje, ko smo se nekaj minut po 17. uri pri Olimpiji pozanimali ali bi lahko bila megla težava, da se tekma odigra. Tudi takrat o odločbah ni bilo govora. Vemo pa, kaj se je zgodilo eno uro kasneje.

Sami smo se v lanski sezoni pred tekmo 7. kroga proti Aluminiju znašli v podobni situaciji, ko je morala celotna ekipa v karanteno. To odločitev smo sprejeli in jo upoštevali, ker so tako velevala pravila. Nismo jih poskušali izigrati in smo zadevo, ki se nam je zgodila, sprejeli moško. Verjeti želimo, da je bil tudi današnji slučaj zgolj slučaj, a ne moremo se znebiti občutka, da smo bili izigrani. Naši nogometaši so v želji po čim boljši pripravi na tekmo že dopoldan odpotovali proti Ljubljani. V hotelu so imeli dnevni počitek in v času, ko so izvedeli, da tekme ne bo, so bili že pripravljeni na avtobusu, prav tako je bila naša slačilnica že pripravljena. Kdo nam bo v tem primeru povrnil stroške, ki so nastali v pripravi na to tekmo?

Konec koncev pa ne gre samo za nas, ampak tudi za tiste, zaradi katerih se nogomet igra. K sreči smo mi tisti, katere navijači spremljajo vsepovsod, na vsaki tekmi, eni tega privilegija nimajo. Tudi zato je novica, ki je prišla tako pozno, vplivala nanje. Velika večina jih je bila že na zbirališču v Lukovici, kjer je bil po dogovoru z Olimpijo zbor navijačev. Tudi zato gre razumeti njihovo jezo in ogorčenje. 

Takšni dogodki mečejo tudi slabo luč na najelitnejše nogometno tekmovanje v Sloveniji. K njihovi preprečitvi bi lahko prispevala bolj stroga reakcija NZS ali pa pogovor med nami. Vsi skupaj si namreč prizadevamo, da bi se slovenski nogomet še naprej razvijal, da bi bil bolj prepoznaven in zanimiv.  Konec koncev je Mura tista, ki je slovenski nogomet ponovno ponesla v Evropo in na tak način se ravno nam povzroča največja škoda, saj se ritem, ki je predviden, s takšnimi stvari spreminja. S takšnimi dogodki, kot smo mu bili priča danes, pa k temu ne prispevamo ničesar.

Vsekakor pa nogometašem Olimpije želimo, da čimprej okrevajo in se vrnejo na igrišče.

NŠ Mura

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Primorje predstavilo štiri novince in pet pripravljalnih tekem

Primorje si želi igrati za mesta pri vrhu ligaške razpredelnice so bile besede športnega d…