Kot zadnji med prvoligaši, so s treningi na spomladanski del sezone pričeli tudi nogometaši Gorice. Pisana novogoriška zasedba se je prvič zbrala danes ob 11. uri, popoldan pa so v Goriških Brdih opravili še prvi trening.


Moštvo sta že pred časom zapustila Fabio Lebran in Floriano Vanzo, ki jeseni nista dobila veliko priložnosti, v Parmo pa se bodo po pisanju Primorskih novic vrnili še Sebestyen Ihrig-Farkas, Jorman Aguillar, Bright Addae, Nabil Taider in Nicolas Šumsky. V nasprotni smeri pa v novogoriški Športni park prihajajo štirje novinci in sicer Marshal Mfon Johnson,  Yves Benoit Bationo, Francesco Finocchio in Gonzalo Mastriani. Ravno tako naj bi se do konca tedna razrešila tudi usoda Saše Aleksandra Živca, ki mu je s koncem jesenskega dela sezone potekla posoja, zaradi česar se je vrnil v ekipo Domžal. Luigi Apolloni, ki je moštvo v jesenskem delu sezone popeljal do četrtega mest, je ob ponovnem srečanju za spletno stran novogoriškega prvoligaša povedal: ”Ocenjujem, da smo v boljšem položaju kot v mesecu juliju. Jeseni smo se še namreč medsebojno spoznali. Zagotovo imamo dobro izdelano jedro ekipe, nekateri igralci, ki so malo igrali, pa ne bodo več z nami. Imamo potencial za dobre igre in rezultate.” 

Goričani bodo prvo srečanje odigrali v torek, 21. januarja, ko se bodo pomerili s celjskim prvoligašem, med pripravljalnim obdobjem pa naj bi se v Italiji udarili tudi z zasedbo Parme.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …