Danes popoldne so bili dejavni tudi nogometaši Zavrča. Haložani so se odpravili v hrvaško prestolnico, kjer so se v vadbenem središču Zagrebello v dveh tekmah pomerili z domačim prvoligašem Zagrebom, ki bi moral po prvotnem načrtu danes igrati z Mariborom, a Zagrebčani v Lendavi niso želeli igrati na igrišču z umetno travnato podlago.


Prosti termin so tako izkoristili Zavrčani in z Zagrebom zaradi širokega kadra odigrali kar dve tekmi. Prvi obračun je na zelenici, ki bi ji težko rekli igrišče, dobili domači nogometaši, ki so slavili z izidom 4:3. Z dvema zadetkoma prednosti so v prvem polčasu povedli Zagrebčani, a so Zavrčani z dvema zadetkoma Tomislava Kiša izenačili še pred odhodom na odmor. Zagreb je znova povedel v drugem polčasu, ko je bil zaradi prekrška v kazenskem prostoru prestrogo izključen Datković, domači pa so zadeli z bele točke. Domači so nato zadeli še enkrat, končni izid srečanja pa je nato postavil Petanjek.

Druga tekma je pripadla Zavrčanom, ki so oba zadetka dosegli že v prvem polčasu, ko sta zadela mladi Dobaj in Valenta. Domači so v nadaljevanju izkoristili zmedo v završki obrambi in znižali zaostanek, a jim kaj več od častnega zadetka ni uspelo doseči. Haloško mrežo je že branil Marko Pridigar, ki bo v vratih nadomestil nekdanjega soigralca pri Mariboru, Marka Ranilovića, ki je v četrtek prestopil k splitskemu Hajduku.

ZAGREB 4:3 (2:2) ZAVRČ
Kiš (2x), Petanjek

ZAGREB 1:2 ZAVRČ
Dobaj, Valenta

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …