Novomeščani tudi v sedmem poizkusu niso uspeli priti do prvih gostujočih točk v letošnji sezoni, saj se iz Ptuja, kjer so jih gostili Zavrčani, vračajo brez točk. Težko bi rekli, da zmaga Haložanov ni bila pričakovana, a tudi oni v današnji tekmi niso ravno blesteli. Igra za oko ni bila ravno poslastica, več borbenosti in želje pa so kljub temu prikazali domači, ki so bili za to nagrajeni z dvema zadetkoma. Prvenca v dresu Zavrča se je v 64. minuti veselil Dario Jertec, zmago pa je osem minut kasneje potrdil Dino Kresinger, ki je bil natančen še četrtič v letošnji sezoni.


Uvod srečanje je nakazal, da bi lahko v ptujskem Mestnem stadionu spremljali zanimiv prvi polčas, a je bilo nadaljevanje po uvodnih dvajsetih minut precej zaspano. Novomeščani so sicer hitro prevzeli pobudo in na začetku dvakrat zapretili proti vratom Ranilovića. V četrti minuti je streljal Fuček, še lani član Zavrča, a je Ranilović, ki je bil pred današnjo tekmo na domačih tekmah nepremagan že 270 minut, žogo odbil v kot. Po tem je s strelom v okvir vrat poizkušal še Buden, a je bil domači čuvaj mreže dobro postavljen. V 12. minuti je z novim strelom poizkušal še Fuček, a meril mimo domačih vrat, nato pa so pobudo počasi prevzeli Zavrčani. V 14. minuti je poizkušal Matjašič, a vratar Pelin ni imel pretiranega dela z obrambo. Neuspešen je bil tudi strel Kresingerja, ki je v 21. minuti z glavo streljal preko vrat, tri minute zatem pa je na nasprotni strani igrišča preko vrat sprožil tudi Kastrevec. Lepa priložnost Zavrčano je po vodi splavala v 28. minuti, ko je bil po prostem strelu Šafarić Kristić pred golom malce prenizek. Zadnjih petnajst minut polčasa je prineslo predvsem nekaj prekrškov in prekinitev, v grajenju napada pa je nogometašem obeh ekip manjkalo predvsem kreativnosti. Tako velja omeniti le še strel Matjašiča iz 32. minute, ko je izkoristil napako gostujoče obrambe, vendar z roba kazenskega prostora streljal preko gola. Ekipi sta na odmor odšli brez spremembe začetnega izida.

Tudi nadaljevanje srečanja ni prineslo boljše nogometne predstave, so pa imeli Haložani več od igre, prevlado pa so v drugem polčasu dvakrat pretvorili v zadetek. Drugi polčas so sicer nekoliko bolje odprli Dolenjci, a je Fuček sprožil mimo vrat, Buden je z glavo meril v vratarja Ranilovića, Kastrevec pa je streljal mimo vrat. Matjašič, ki je s hitrostjo gostujočim branilcem na trenutke povzročal kar nekaj preglavic, vmes, v 53. minuti, ni izkoristil napake Novomeščanov. Zato pa se je nizkorasli vezist dobrih deset minut kasneje izkazal v vlogi asistenta. Zavrčani so po prekršku Polića, ki ga je takoj zatem na igrišču zamenjal Kelenc, hitro prišli do žoge, Matjašič je izpeljal protinapad in na robu kazenskega prostora s povratno podajo zaposlil novinca Jerteca, ki se je po natančnem strelu v desni spodnji kot novomeških vrat veselil prvenca v dresu Zavrča. Haložani so se po zadetku nekoliko sprostili in osem minut kasneje z drugim zadetkom potrdili zmago. Iz kota je podal Kelenc, Jertec pa je sprožil z 18 metrov, a slabo zadel žogo, ta se je v gneči nekako prebila do Kresingerja, ki je bil dobro postavljen ob desni vratnici in s spretnim gibom matiral gostujočega vratarja Pelina. Moštvo domačega stratega Orehovca se je po dveh zadetkih pričakovano zaprlo, gostje pa skozi gosto postavljeno obrambo niso našli poti do gola Ranilovića, ki je moral posredovati le še v zadnji minuti rednega dela srečanja, ko je streljal Šaban. Zadnja priložnost na tekmi pa je kljub temu pripadla domačim, po ekspresnem protinapadu je z diagonalnim strelom s precejšnje razdalje poizkušal Dugolin, a je povišanje vodstva preprečila leva vratnica. To pa je bilo tudi vse, kar je ponudilo sicer ne najbolj kakovostno srečanje na Ptuju.

Zavrčani so po prvi tekmi trinajstega kroga in z osmo zmago sezone skočili na drugo mesto lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Novomeščani so doživeli še deveti poraz v letošnji sezoni in z osmimi točkami ostajajo prikovani na predzadnje mesto lestvice. Krka bo v nedeljo gostila vodilne Domžalčane, Zavrčani pa odhajajo na gostovanje k Koprčanom.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…