V završkem taboru so po koreniti zimski prenovi članske zasedbe večkrat poudarili, da bodo spomladanski del sezone izkoristili predvsem za gradnjo ekipe, ki bo nosila osrednje breme v naslednjem tekmovalnem letu.


Podobne besede je po zadnji domači tekmi, ko so Zavrčani z zadetkoma Tomislava Kiša ugnali Radomlje, ponovil tudi trener Ivica Solomun. Zanimivo bo spremljati, če bodo Haložani poleti ohranili večji del zasedbe ali pa se bodo držali tradicije iz minulih prestopnih obdobij in znova posegli po večjem številu kadrovskih sprememb. V nekatere spremembe bodo morda prisiljeni, saj so nekateri nogometaši, v prvi vrsti mislimo na Tomislava Kiša, v Haloze zgolj posojeni, zato ni nujno, da bodo barve Zavrča branili tudi v naslednji sezoni. Zato ne čudi, da vodstvo kluba že razmišlja o sestavi ekipi za prihodnjo sezono, na uho nam je namreč prišla informacija, da Miran Vuk snubi najboljšega strelca hrvaškega drugoligaškega tekmovanja, 25-letnega Makedonca Ilijo Nestorovskega. Napadalec zaprešićkega Interja, katerega član je trenutno tudi Nikola Šafarić, je v letošnji sezoni daleč najboljši strelec 2. HNL, saj je v 22 krogih dosegel že 17 zadetkov, drugo mesto sicer še vedno zaseda sedanji napadalec Zavrča Kiš, ki se je jeseni v dresu HNK Gorice podpisal pod 12 zadetkov.

Nestorovskega, nekdanjega mladega reprezentanta, mnogi smatrajo za najboljšega nogometaša 2. HNL, a mu tisti, ki drugoligaško tekmovanje južnih sosedov spremljajo podrobneje, za poletje napovedujejo selitev v bolje plačano sredino. Zavrčanom se v boju za Nesterovskega očitno obeta prava vojna.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…