Zavrčani so v Umagu odigrali še tretjo tekmo skupinskega dela mednarodnega turnirja Istria Winter Cup. Današnji nasprotnik je bila drugoligaška ekipa Sesvet, ki so ji Zavrčani zabili petardo.


Sesvete, ki so jesenski del sezone 2. HNL končale na šestem mestu dvanajstčlanske lige, niso bile dostojen tekmec četi trenerja Viktorja Trenevskega, ki tako na hrvaških tleh še ne pozna poraza. Klub, ki je ena od podružnic zagrebškega Dinama, je prejel kar pet zadetkov in tako doživel še tretji poraz na turnirju. Med strelce se je vpisalo pet različnih nogometašev, v prvem polčasu sta zadela Karlo Težak in Josip Golubar, v drugem polčasu pa so mrežo hrvaškega drugoligaša zatresli še Jure Matjašič, Dino Kresinger in Aleš Čeh. Kot so zapisali na spletni strani završkega kluba, je bilo iz ust današnjega tekmeca pred samim obračunom moč slišati nekaj opazk na račun kluba, igralci Zavrča pa so ekipi Sesvet na najboljši možen način odgovorili na igrišču. Današnja zmaga sicer pomeni, da bodo Zavrčani v nedeljo zaigrali v finalni tekmi turnirja, kjer se bodo za zmago malce presenetljivo pomerili z domačim tretjeligašem Novigradom.

ZAVRČ 5:0 SESVETE
Težak (22), Golubar (43), Matjašič (53), Kresinger (69), A. Čeh (83)
Zavrč: Fink, Murko, Božak, Sambolec, Lešnik, Golubar, Matjašič, Težak, Šafarić, Smrekar, Kokol. Igrali so še: Bešenić, Brlečić, Vaš, Fuček, A. Čeh, Kresinger, Dugolin. Trener: Viktor Trenevski.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …