Pokalno tekmovanje vse do sredine maja stopa v ozadje, prvoligaši pa v naslednjih dneh vstopajo v naporen ritem ligaških preizkušenj, saj si bodo tekme v zaključku državnega prvenstva sledile ena za drugo. Zavrčani se bodo že jutri zvečer v dvoboju sredine lestvice pomerili z velenjskim Rudarjem, ki Haložanom že pošteno diha za ovratnik, saj bi jih z morebitno zmago točkovno že ujel. Se bodo Zavrčani maščevali za visok poraz v zaključku jesenskega dela sezone?


“Rudar se po začetni krizi v spomladanskem delu prvenstva dviga in lovi pravo formo. Zame so Velenjčani največje razočaranje tega prvenstva, saj imajo odlično ekipo, ki na prvenstveni lestvici vsekakor sodi višje. V zadnjih dveh krogih so na kolena spravili Celje in Maribor. To pomeni, da bo srečanje zelo trdo in agresivno. So zelo nepredvidljivi, ker njihova forma v prvenstvu zelo niha. Imajo veliko posameznikov, ki znajo sami odločiti tekmo. Na ekipo Rudarja smo se tako morali dobro pripraviti,” je za klubsko spletno stran priznal Jure Matjašič, ki v letošnji sezoni še vedno lovi prvi zadetek. V minulem krogu je v statistiko vpisal asistenco, ki pa ni bila dovolj, da bi točke v obračunu s Celjani ostale doma. Grofje so kot prvi z obnovljenega završkega Športnega parka odšli s polnim plenom, zato motiva Zavrčanom tokrat ne bi smelo zmanjkati, kar poudarja tudi 22-letni krilni nogometaš: “Ker smo zadnjo srečanje v našem Športnem parku izgubili, se želimo oddolžiti našim zvestim navijačem. Ekipa Rudarja se zaveda, da prihaja na naš stadion in da jih čaka izredno težkih 90 minut. Malo je ekip, ki so iz Zavrča odnesle celo kožo. Naredili bomo vse, da se bomo veselili novih treh točk.”

Nekdanji član ptujske Drave je s soigralci nekaj zadnjih tednov trdo treniral, saj tudi Zavrčane, ki bodo jutri nastopili brez kapetana Lovra Cveka, v prihajajočih tednih čaka ritem dveh tekem tedensko: “V zadnjih tednih smo opravili ciklus močnejših treningov, da se navadimo na ritem tekem, ki so pred nami. Menim, da težav ne bo, saj smo vsi zdravi. Trener bo tako v primeru kartonov in utrujenosti imel več možnosti za rotiranje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…