Za včerajšnji presežek so z remijem proti zagrebškemu Dinamu poskrbeli nogometaši Celja, ki so se, kljub dejstvu, da so zaigrali brez polovice začetne enajsterice, dobro zoperstavili serijskemu hrvaškemu prvaku. Precej slabše od nog je šlo Zavrčanom, ki so se prav tako pomerili z moštvom navajenim osvajanja lovorik.


Nogometaši varšavske Legie so v haloško mrežo pospravili kar sedem zadetkov, kar je zagotovo več kot je pričakoval tudi završki trener Ivica Solomun. “Odigrali smo tekmo proti dosti kvalitetnejši ekipi, ki je znala izkoristiti vse naše napake. Imeli smo štiri ali pet lepih priložnosti, ki jih pa nismo znali izkoristiti. Seveda so fantje nekoliko utrujeni od dopoldanskega treninga, a tudi to ni opravičilo za tako visok poraz. Zvečer bomo naredili analizo dogajanja, jutri pa opravili dva treninga,” je nekdanji vratar Varteksa in Slaven Belupa poudaril za klubsko spletno stran.

Dvoboj se je za Zavrčane, ki se bodo jutri pomerili še z ruskim prvoligašem Terekom iz Groznyja, začel dokaj dobro, saj se je vratar Matija Kovačić po četrt ure igre izkazal tudi z zaustavljeno enajstmetrovko. A tudi mlademu vratarju, ki se je moral po poškodbi povratnika Marka Ranilovića v drugem polčasu vrniti med vratnici, v nadaljevanju ni šlo najbolje. Ob začetku sezone četrti vratar Zavrča je poudaril, da bo včerajšnji poraz dobra šola tudi za prihodnost: “Po takšni tekmi je težko sploh kaj reči. Tekma z zelo močnim nasprotnikom, ki igra v eni najmočnejših lig… Zavedati se moramo, da je med nami velika razlika. V prvem polčasu smo imeli nekaj priložnosti, a nismo uspeli zadeti. Legia je zelo izkušena ekipa in v drugem polčasu so nas kaznovali za vsako manjšo napako. Iz tekme moramo potegniti najboljše, vsekakor je to izkušnja, ki nas je marsikaj naučila.”

Še najbolj optimistično se je na visok poraz ozrl nigerijski vezist Agboyi Ovbokha: “Tekma ni bila tako slaba, ekipa ni razočarana. To so pač prijateljske pripravljalne tekme. Pomembno je, da se zberemo, nadaljujemo s trdimi treningi in na naslednji tekmi pokažemo boljšo igro.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…