Slovensko državno prvenstvo je znova dalo lepo število reprezentantov, kar peterica Prvo ligo Telekom Slovenije zastopa v članski izbrani vrsti Slovenije. Miha Zajc se je po tekmi z Makedoniji pridružil trinajsterici predstavnikov 1. SNL v reprezentanci do 21 let, v kateri imajo svojega predstavnika tudi Zavrčani.


Aleks Pihler pa ni edini nogometaš završkega kluba, ki je moral za nekaj dni zapustiti zasedbo trenerja Ivice Solomuna. Pri završkem prvoligašu se lahko med marčevskim reprezentančnim premorom, na katerega so se Haložani odpravili s prvo spomladansko zmago, pohvalijo s kar tremi reprezentantoma. Agboyi Ovbokha, ki v treh ligaških nastopih sicer ni pokazal kaj prida veliko, je bil vpoklican v reprezentanco Nigerije do 23 let, ki se je v noči s četrtka na petek v brazilski Vitorii pomerila z domačo izbrano vrsto do 23 let. Srečanje je z golom Ubonga Ekpaija, ki je v polno meril že v četrti minuti, presenetljivo dobila Nigerija, za katero je od prve minute s številko štiri na hrbtu zaigral tudi 21-letni vezist Zavrča. Ovbokha je sicer leta 2013 v nigerijskem dresu zaigral tudi na štirih tekmah svetovnega prvenstva za nogometaše do 20 let.

Zavrčani so imeli svojega predstavnika tudi v mladi črnogorski reprezentanci. Veljko Batrović je kvalifikacijski obračun v gosteh pri Malti pričel na klopi in v igro vstopil v 74. minuti. Od uvodnega sodniškega žvižga je zaigral Marko Janković, vezist Maribora, ki pa je bil zamenjan v 87. minuti. Črnogorci so dvoboj dobili z 0:1, v 16. minuti je v polno meril Nemanja Kartal.

https://youtu.be/PxH9MetvT_I

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…