Rokave so včeraj zavihali tudi v Halozah. Završki strateg Ivica Solomun je svoje varovance prvič v letošnjem letu pozdravil v popoldanskih urah. Čeprav so pri završkem klubu pred dnevi zapisali, da ne gre pričakovati prevelikih kadrovskih sprememb, brez teh vseeno ne bo šlo, tako na smeri odhodov kot tudi prihodov.


Čeprav je na nitki visela tudi usodo trenerja Solomuna, je nekdanji vratar obdržal službo, bo pa v nadaljevanju ob sebi imel novega pomočnika. Miran Emeršič, ki je jeseni po številnih trenerskih menjavah kar nekajkrat krpal nastalo luknjo, se je znova poslovil od završkega kluba, mesto pomočnika trenerja pa je prevzel Elvis Šahmanović. Črnogorec na slovenski nogometni sceni ni neznanec, saj je v dresu Maribora, Mure in Korotana v prvoligaški konkurenci odigral 32 tekem in dosegel tudi štiri zadetke. “Menim, da je vodenje prvoligaške ekipe velik izziv, a hkrati se zavedam, da lahko samo s takšnimi izzivi napredujem in postanem boljši. To želim tudi od fantov – želim, da si postavljajo vedno višje cilje, jih dosegajo in v osnovi delajo na osebnih zmagah, ki potem pripomorejo k zmagi ekipe. Od fantov bom zahteval disciplino, a hkrati želel, da se znajo sprostiti v trenutkih, ki bodo zahtevali zbranost. Veselim se prihajajočih dni,” je novinec v strokovnem štabu Zavrča dejal za klubsko spletno stran.

Foto: Jure Banfi
Ivica Solomun bo v nadaljevanju očitno razpolagal še z mlajšim kadrom. (Foto: Jure Banfi)

O spremembah v igralskem kadru se v haloškem prvoligašu niso razpisali, zato smo včeraj zvečer poklicali Mirana Vuka, prvega moža završkega kluba. Završki župan je potrdil, da bodo završki dres v nadaljevanju sezone nosili Luka Šalamun (18 let, napadalec, Drava, SLO), Eduard Husinec (22 let, branilec, Lokomotiva/Lučko, HRV), Nemanja Jakšić (20 let, bočni branilec, Crvena zvezda/Zeta Golubovci, SRB) in Filip Duriš (20 let, napadalec, Slovan Bratislava, SVK), že jeseni pa se je v Zavrč preselil nigerijski vezist Ovbokha Agboyi. V kratkem pa naj bi pogodbe podpisali Ibrahim Arafat Mensah (21 let, napadalec, GAN), David Berežny (19 let, branilec, Catania, SVK) in v Postojni rojeni mladinski reprezentant Hrvaške – Marko Matić (18 let, krilo, Udinese, HRV/SLO), dres Zavrča pa naj bi nosil tudi češki branilec, čigar ime pa za zdaj ostaja neznanka.

Od madridskega Reala do haloškega Zavrča – Eduard Husinec. (Foto: splet)

Večji del jeseni prvi vratar Pavol Bajza naj bi novo klubsko sredino našel na Poljskem, proste roke pri izbiri novega kluba pa je dobil tudi Dejan Polić, ki si želi večje minutaže, medtem ko se bo Rok Zorko za obdobje pol leta preselil v ptujsko Dravo. Kot je izdal Vuk, završki klub pri prestopu v Koper ni oviral niti Tonija Datkovića, čeprav je imel postavni branilec s Haložani še polletno pogodbo, medtem ko je za Alberta Riero in Zlatana Muslimovića, ki se bosta po besedah koprskega športnega direktorja Dušana Petkovića kanarčkom pridružila tekmo tedna, za zdaj še vedno registrirana kot nogometaša in člana Zavrča.

Završka zasedba bo kljub temu, da je že vplačala kotizacijo za udeležbo na turnirju Arena Cup, na katerem bo sodeloval tudi Koper, v Medulin ne bo odpotovala. Haložani bodo celotne priprave opravili v domačih krajih, kljub temu pa bodo trikrat odpotovali v hrvaško Istro, saj bodo tam odigrali tri pripravljalne tekme, pomerili naj bi se tudi z Rijeko. In kaj bi Vuka spomladi zadovoljilo? “Osredotočili se bomo tako na pokal kot tudi prvenstvo. Zadovoljni bi bili vsaj s finalom Pokala Slovenije, v prvenstvu pa želimo biti najmanj četrti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …