Zavrč, ki bo prezimil na petem mestu lestvice Prve lige Telekom Slovenije, bo spomladi zaigral s povsem prenovljenim moštvom, ob nekaterih mladincih, ki so v zadnjih tekmah že pomagali članski ekipi, v haloških vrstah ostaja le še sedmerica nogometašev, odšlo pa je praktično dve tretjini ekipe. Spomladi tudi brez izkušenega dvojca, Nikole Šafarića in Dina Kresingerja.


“Številnim igralcem, med njimi tudi izkušenim, smo se zahvalili za sodelovanje in so prosti, saj želimo ekipo pomladiti, predvsem pa jo narediti cenejšo. Vemo kakšna je situacija, zato želimo čim bolj racionalizirati stroške, obenem pa v klub pripeljati mlade igralca, ki so željni dokazovanja in afirmacije. To se mi zdi nujen korak v našem klubu, kajti neko ime smo si ustvarili, sedaj pa bomo skušali to z mladimi močmi nadgraditi. Vsi novinci so z izjemo dveh so izjemno mladi, nekateri izmed njih so ali pa so bili hrvaški reprezentanti v mlajših selekcijah, spremljali pa smo jih dalj časa,” je odločitev o prenovi članske ekipe za klubsko spletno stran obrazložil Miran Vuk, ki kljub temu, da ni več predsednik kluba, ostaja prvi mož haloškega prvoligaša. Že pred dnevi so se Zavrčani za sodelovanje zahvalili Andreju Dugolinu, Robertu Brdarju, Nenadu Dediću in Dariu Jertecu, v spomladanskem delu sezone dresa Zavrča ne bodo nosili niti Boris Sambolec, Sandi Čeh, Ante Mrmić, Ivan Antolek, Jure Srnec, Alan Hočevar in Matija Kristić, ravno tako se poslavljata tudi že omenjena Dino Kresinger in Nikola Šafarić, medtem ko so z Markom Roškarjem še v fazi pogovorov.

Dino Kresinger je z dvanajstimi zadetki najboljši prvoligaški strelec Zavrča. (Foto: Jure Banfi)
Dino Kresinger je z dvanajstimi zadetki najboljši prvoligaški strelec Zavrča. (Foto: Jure Banfi)

V moštvu ostaja zgolj sedmerica nogometašev, to sta vratarja Marko Ranilović in Matija Kovačić, ki je posojen na Videm, ter igralci v polju Dejan Polić, Jure Matjašič, Lovro Cvek, Toni Datković, Doris Kelenc in Karlo Težak, ki se je večji del jesenskega dela sezone ubadal s poškodbo. Omenjene odhode so v Halozah že nadomestili z enajstimi potrjenimi novinci. Spomladi bodo za Zavrč igrali tudi Ante Mitrović (nazadnje Koper, ofenzivni vezist, 26 let), Tomislav Kiš (napadalec, Velika Gorica, posejen iz Hajduka, 21 let), Sebastijan Antić (Pomorac, obramba, 19 let), Filip Petanjek (Varaždin, obramba, 20 let), Antonio Brzoja (Varaždin, obramba, 20 let), Ivan Novoselec (Varaždin, obramba, 19 let), Mate Monjac (Pomorac, vezist, 18 let), Kevin Kokorović (Rijeka, vezist, 19 let), Josip Balić (Dugopolje, vezist, 21 let), Rok Zorko (Podvinci, napadalec, 21 let) in Blaž Dobaj (Aluminij, vezist, 18 let). V Zavrču poudarjajo, da prestopni rok s tem še ni končan, saj spremljajo še okrog 30 igralcev, pri južnih sosedih podrobno spremljajo šest mladih nogometašev, trije med njimi so tudi kadetski reprezentanti: “Seveda se pri teh igralcih, s katerimi smo se dogovorili nismo ustavili, v okolici Varaždina zelo podrobno spremljamo še šest mladih igralcev, trije med temi so hrvaški kadetski reprezentanti. Ker pa gledamo naprej lahko povem, da je v naši ‘bazi’ okrog 30 igralcev, med Mariborom in Varaždinom, ki jih spremljamo in nekateri med njimi bodo verjetno naša naložba za prihodnost, saj gre za nogometaše stare 18 ali 19 let.”

Zaenkrat pa še ni znano, če bo moštvo tudi spomladi vodil Željko Orehovec, ki je v uvodu sezone ekipo popeljal do odličnih rezultatov, v zaključku jeseni pa je ekipa na zadnjih sedmih tekmah doživela kar šest porazov: Glede trenerja ni še ničesar dorečenega. 17. decembra bo zasedal upravni odbor kluba in takrat bo jasno kako bo z Željkom Orehovcem. Odločitev o tem moramo sprejeti vsi skupaj.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…