[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=516]

Zavrčani in Celjani z večernim petkovim obračunom odpirajo dvajseti krog Prve Lige Telekom Slovenije, s katerim se zaključuje jesenski del sezone. V prvih dveh letošnjih obračunih sta zmagi ostali na domačem igrišču, najprej so v drugem krogu na premierni prvoligaški tekmi pred domačo publiko z 2:1 slavili Zavrčani, drugi obračun pa so z istim izidom dobili Celjani, ki so Zavrč izločili tudi v pokalnem tekmovanju. Celjski strateg Miloš Rus je danes na obrobje Haloz pripotoval brez Blaža Vrhovca, zato pa lahko znova računa na stebra obrambe, Marka Krajcerja. Domači trener Viktor Trenevski, ki se je z varovanci v prejšnjem krogu veselil zmage v Ljudskem vrtu pa danes pogreša dva standardna člana začetne enajsterice, Miha Kokola in Josipa Golubarja.


Zavrčani z nerazpoloženimi Celjani, ki v prvem polčasu niso niti enkrat sprožili proti vratom vratarja Finka, niso imeli pretiranih težav in na zimski odmor odhajajo z visoko zmago, ki jih zaenkrat uvršča na drugo mesto. Domači so hitro povedli in v 16. minuti strli odpor celjske obrambe. Celjani so se prebudili šele po drugem zadetku, ki je bil delo Miheliča. Mariborčan v dresu Zavrča pa se je tako le veselil prvega zadetka odkar je jeseni okrepil vrste ekipe iz obrobja Haloz. Zmago je v zaključku tekme potrdil še rezervist Fuček, gostje so si sicer v drugem polčasu pripravili nekaj priložnosti, a do zadetka niso zmogli.

1′ – Iz sredine so pričeli domači nogometaši.
3′ – Nevaren predložek iz desne strani igrišča, a je podajo S. Čeha izbil gostujoči vratar Kotnik.
6′ – Priložnost na obeh straneh. Najprej je na sredini igrišča spodrsnilo Murko, kar je izkoristil Bajde, ki je krenil v hiter protinapad, a je Sambolec blokiral njegov poizkus. Na nasprotni strani igrišča se je v priložnosti znašel Matjašec, ki pa je pretiraval v preigravanju in izgubil žogo.
9′ – Nov poizkus domačih nogometašev, po predložku iz desne strani igrišča, je bil na drugi vratnici najvišji Kresinger, ki pa je streljal mimo vrat.
14′ – Kresinger je pred kazenskim prostor gostov prišel do odbite žoge, podal na levo stran do Kelenca, ki je meril v daljši vratarjev kot, a je njegov poizkus končal v gol avtu.
16′ – GOOOL! Najprej je poizkus Miheliča iz roba kazenskega prostora blokiral Jugović, nato pa je šlo po znanem receptu. Roj je podal iz levega boka, pred golom pa je bil najvišji Kresinger, ki je žogo ob levi vratnici spravil v mrežo gostov.
22′ – Znova je bilo vroče pred golom gostov, poizkus Miheliča je Kotnik uspel odbiti, Matjašec pa odbite žoge ni zmogel poslati za hrbet celjskega vratarja. Nekaj sekund je iz desne strani meril še Kelenc, a Kotnik tokrat ni imel težav z obrambo.
35′ – Zadnjih deset minut ni prineslo kaj prida nogometne igre. Zavrčani sicer žogo držijo v svoji posesti, a jim Celjani novih priložnosti niso dovolili.
41′ – Mihelič je skušal žogo iz desne strani spraviti pred gol Celja, kjer pa je bil Krajcer dovolj pozoren in žogo izbil v kot.
45+’ – Konec prvega polčasa, v katerem nismo spremljali ravno najboljšega nogometa. Domači so goste umirili že v 16. minuti, ko je Kresinger zadel po podaji iz leve. Celjani v prvem polčasu nismo zmogli do strela.

46′ – Nogometaši Celja in Zavrča so pričeli z drugim polčasom. Celjski strateg Rus je posegel po eni menjavi, saj je Bajdeta zamenjal Vicente, domači trener Trenevski pa ni posegel po menjavi.
47′ – Domači so silovito krenili v drugi polčas, Kresinger je bil hitrejši od Krajcerja in Centriha, Kotnik pa se je žoge dotaknil toliko, da je Krajcerju omočil dovolj časa, da jo je lahko koroški branilec izbil iz golove črte.
48′ – Pritisk Zavrča ne poneha, znova pa se je po poizkusu Miheliča izkazal Kotnik, ki je žogo izbil v kot.
53′ – GOOOL! Mihelič se veseli prvenca v dresu Zavrča. Nekdanjega člana vijoličastih je z lepo podajo zaposlil Kelenca, Mihelič pa je žogo iz dobrih 13 metrov spravil preko Kotnika, za vodstvo z dvema zadetkoma. Po zadetku pa so domači posegli po prvi menjavi, Brlečića je zamenjal A. Čeh.
55′ – Gostje so le prišli do prvega strela, iz razdalje je meril Zajc, ki pa ni za veliko zgrešil domačih vrat, žoga je za las zgrešila desni okvir vrat.
60′ – Domači so uprizorili hitro akcijo, po Matjašičevi podaji iz desne strani kazenskega prostora pa je do strela na drugi vratnici prišli Mihelič, ki pa je tokrat slabo zadel žogo in jo poslal preko gola. Rus je po strelu v igro poslal napadalca Žureja, ki je na igrišču zamenjal Kolmana.
65′ – Po drugem zadetku Zavrča so se prebudili tudi gostje, ki so v zadnjih minutah pogumneje krenili proti domačim vratom. Po podaji iz kota je bil na bližnji vratnici najvišji Verbič, na desni vratnici pa je izbil S. Čeh.
68′ – Iz desnega boka je pred vrata Zavrča podal Korošec, z glavo je meril Čadikovski, a Fink ni imel težav z obrambo.
69′ – V naslednji minuti pa nova grožnja na nasprotni strani igrišča. Mihelič je poslal nevaren predložek v petmetrski prostor, kjer je najvišje skočil Kresinger, a je žogo končala na vrhu mreže.
71′ – Prvi rumeni karton na srečanju, sodnik Mežnar ga je pokazal Matjašiču, ki je na sredini igrišča Žureja povlekel za dres.
74′ – Trenevski je posegel po drugi zamenjavi, danes ne najbolje razpoloženega Matjašiča je zamenjal Fuček.
76′ – Drugi rumeni karton na srečanju, po prekršku nad Miheličem ga je prejel Centrih.
77′ – Nov rumeni karton za Celjane, prejel ga je Verbič, ki po mnenju sodnika Mežnarja ob desni stranski črti storil prekršek nad Šafarićem.
80′ – GOOOL! Zavrč vodi s 3:0, tekma je tako praktično že odločena! Fuček si je na vrhu kazenskega prostora lepo sprejel žogo, se obrnil in zabil v daljši kot Kotnikovih vrat.
84′ – Žurej je na polovici Zavrča s komolcem v obraz udaril Murka, sodnik Mežnar pa je znova postregel s sporno odločitvijo in pokazal na prosti strel za goste.
86′ – Šafarić in A. Čeh sta na sredini zapravila žogo, gostje pa so hitro krenili proti golu domačih, iz roba kazenskega prostora je zaključil Verbič, ki pa je streljal ob desni vratnici Finkovih vrat.
90′ – Fuček je pred kazenskim prostorom gostov iz igre vrgel Jugovića, streljal iz dobrih 25 metrov, vendar zgrešil vrata.
91′ – Nov poizkus Kresingerja, ki pa je tokrat z glavo slabo zadel žogo, ki je končala v naročju vratarja Kotnika.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…