Na zadnji avgustovski petek, se je na Ptuju odvijala uvodna tekma sedmega kroga Prve lige Telekom Slovenije. Zavrčani, ki zaradi del na domačem igrišču, domače tekme gostijo na ptujskem Mestnem stadionu, so  upravičili vlogo favorita in goste iz Radomelj odpravili z 2:1. Z novo zmago so skočili na trenutno drugo mesto lestvice, medtem ko novinci v Prvi ligi še brez točke ostajajo na zadnjem mestu.


Prvi polčas je minil v dokaj izenačeni predstavi, sama igra pa ni navdušila in je večji del srečanja potekala med obema kazenskima prostoroma. Tako je do prve večje priložnosti bilo potrebno počakati do 20. minute, ko je po hitro izvedenem prostem strelu Zavrča, žoga prišla do Matjašiča. Ta se je z roba kazenskega prostora gostov odločil za strel, vendar mu je veselje preprečila prečka. Po še nekaj neuspelih poizkusih na obeh straneh, Šafariča za domače v 28. minuti ter Smrtnika pri gostih v 36. in 40. minuti, je sledila akcija, ki je z veseljem navdala domače občinstvo. Kelenc je lepo prodrl po levi strani in poslal predložek v sredino, kjer so bili gostje sicer najvišji, vendar so žogo odbili le do Težaka, ki je z močnim strelom premagal gostujočega vratarja Balažiča. Kmalu po vodstvu, se je Težak še enkrat znašel v imenitni priložnosti, vendar mu je tokrat Balažič strel ubranil.

Z igro v drugem polčasu so lahko bili gledalci bolj zadovoljni. Radomlje so odločno krenile v nadaljevanje in čeprav jim kakega resnejšega strela ni uspelo sprožiti, pa o nameri priča podatek, da so si v uvodnih petih minutah izborili kar tri strele iz kota.  Vendar tudi domači niso bili zadovoljni z minimalno prednostjo in so iskali še drugi zadetek, s katerim bi prišli na varnejšo vodstvo. Tekla je 55. minuta, ko se je prečka gostov zatresla kar dvakrat.  Najprej jo je zatresel  Šafarič, malo zatem pa še Matjašič. Če je v tem napadu mreža ostala nedotaknjena, pa se je v 66. minuti zatresla. Šafarič je z leve strani kazenskega prostora izvajal prosti strel. Najvišji v šestnajstmetrskem prostoru je bil Kristić, ki je žogo podaljšal do osamljenega Datkovića, ta pa je drugi vratnici žogo z glavo poslal v mrežo. Po drugem zadetku se je igra še bolj razživela. Kljub vodstvu so bili domači še naprej nevarnejši nasprotnik. Nevarno so streljali Matjašič, Antolek in Šafarič, vendar se rezultat ni spremenil. Tudi gostje so nekajkrat sprožili, a tudi oni brez uspeha. Mimo vrat sta streljala Gajič in Vrhunc. Malo pred koncem pa še ena lepa priložnost domačih. Težak je lepo prešel v napadalno polovico, poslal lep predložek pred gostujoča vrata, Brdar pa je z glavo sprožil preko vrat. V naslednjem napadu pa znižanje vodstva. Po lepem strelu  v daljši zgornji kot domačega vratarja Mrmića je zadel Snoj. To je bila tudi zadnja akcija na tekmi in ostalo je pri 2:1.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…