Včeraj smo poročali o sporočilu goriškega kluba, da imata Dejan Žigon in Miha Gregorič s klubom še vedno veljavno pogodbo in tako nista prosta nogometaša. Oba nogometaša sta sicer pred časom zaradi neizpolnjevanja obveznosti s strani kluba, vložila zahtevo po prekinitvi pogodbe. Goriški klub je v ponedeljek na uradni spletni strani zapisal, da bo “o upravičenosti odstopa od pogodbe oziroma prekinitve le-te s strani obeh nogometašev ter o njunem statusu  odločala komisija Nogometne zveze Slovenije, pristojna za tovrstna vprašanja.”


Predsednik SPINS-a Dejan Stefanović pa nam je v krajšem pogovoru zatrdil, da sta tako Žigon in Gregorič prosta nogometaša, saj omenjena komisija za status igralcev NZS ne odloča o veljavnosti pogodbe, temveč o premoženjskih posledicah prekinitve. Ena stvar je torej jasna, nogometaša na goriški klub nista več pogodbeno vezana, saj civilno pravo dopušča in dovoljuje enostransko prekinitev pogodbenega razmerja. Stefanović tako omenja še, da je goriški klub obema igralcema preko svojega člana v komisiji za status igralcev NZS zagrozil tudi z zavlačevanjem postopka.

ND Gorica in SPINS, ki zastopa bivšega člana Gorice Tineta Kravanjo, sta sicer že v civilnem sporu, saj je goriški klub ravno tako enostransko prekinil pogodbo z nogometašem. Več o tem primeru si sicer lahko preberete na tej povezavi. Pred kratkim pa je SPINS že dobil civilno tožbo v primeru Režonja proti NK Celje, najpomembnejša posledica te tožbe je, da sedaj noben klub ne sme nogometaša brez opravičljivega razloga poslati na individualne treninge.

Kaj kmalu naj bi bilo te spore lažje reševati s pomočjo neodvisnih arbitraž, izvršni odbor je namreč marca letos potrdil Pravilnik o arbitraži NZS, ki ga lahko najdete na tej povezavi. Pri sestavi pravilnika so sodelovali tudi predstavniki SPINS-a, pravilnik pa pomeni korak naprej v dolgoletnem boju slovenskih nogometašev po nepristranskem razsojanju sporov, kjer nogometaši v komisijah NZS, ki so razsojale spore, niso bili vedno primerno zastopani, kot so zapisali na uradni strani SPINS-a.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Ljubljanski derbi znova navdušil!

V zgodnje-popoldanskem terminu je v Prvi ligi Telemach na Žaku potekal ljubljanski derbi m…