[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=572]

Mariborčani v prvem krogu spomladanskega dela sezone v Ljudskem vrtu gostijo najbližje zasledovalce iz Kopra. Kanarčki za vijoličastimi zaostajajo za pet točk, z morebitno zmago pa bi se na lestvici znova približali na dve točki zaostanka.


1′ – Tekma se je pričela, še pred prvim žvižgom sodnika Mirana Bukovca pa so kapetanu Marcosu Tavaresu izročili nagrado za vijol’čnega bojevnika za leto 2013.
4′ – Prva priložnost za domače moštvo, po podaji iz kota je bil pred golom najspretnejši Arghus, a so ga gostujoči branilci ovirali do te mere, da žoge ni zmogel spraviti za hrbet vratarja Simčiča.
7′ – Strateg Koprčanov je moral že v uvodu tekme poseči po prvi menjavi, Blažiča, ki je bil tako ali tako vprašljiv za današnji obračun, je zamenjal Hadžić.
15′ – Po petnajstih minutah z izjemo poizkusa Arghusa brez večjih priložnosti, so pa Koprčani po individualnih napakah domačih nogometašev, nekajkrat nevarno krenili v napad, a do pravega zaključka še niso prišli.
17′ – Prosti strel iz desne strani igrišča je izvedel Milec in pred golom našel Filipovića, ki pa je z glavo streljal ob levi vratnici gostujočih vrat. Ljudski vrt, ki ga je danes napolnilo dobrih štiri tisoč gledalcev, je prvič zavdihnil.
20′ – Znova je bilo nevarno pred gostujočimi vrati, Viler je poslal predložek iz leve strani igrišča, na drugi vratnici našel Vršiča, ki pa je z glavo meril preveč po sredini in Simčič ni imel težav z obrambo.
22′ – Nov poizkus domačih, borbeni Bohar je pred golom iskal Fajića, ki pa je iz težkega položaja z glavo sprožil preko vrat.
25′ – GOOOL! V zadnjih desetih minutah smo spremljali enosmerni promet proti vratom Kopra, ki pa so v 25. minuti krenili v napad in zatresli mrežo Maribora. Mariborčani so Galešiću na desni strani igrišča pustili preveč prostora, kar je slednji izkoristil in z natančnim predložkom zaposlil Štromajerja, ki je žogo spravil za hrbet vkopanega Handanovića.
35′ – Po vodilnem zadetku so gostje pobudo znova prepustili domačinom, ki pa si zaenkrat še niso uspeli pripraviti priložnosti za izenačenje, obramba Kopčanov je postavljena izredno organizirano.
36′ – Filipović je poizkušal iz razdalje, a meril visoko preko gostujočega gola.
40′ – Pritisk vijoličastih je še vedno bolj kot ne jalov, Milec je poslal predložek pred golov Kopra, kjer je bil najvišji Fajić, a tudi njegov poizkus je končal v naročju Simčiča.
42′ – Mertelj je dobrih 20 metrov, rahlo desno, izsilil prekršek, prosti strel pa je izvedel Tavares, ki je meril v daljši kot koprski vrat, a se je z odlično obrambo izkazal Simčič in žogo odbil v kot.

46′ – Strateg vijoličastih Šimundža je pred začetkom drugega dela igre posegel po prvi menjavi, Mertlja je zamenjal Mezga, Vršič pa se bo preselil v osrčje zvezne vrste.
51′ – Do prve priložnosti v drugem polčasu so prišli gostje, po prodoru je iz desne strani kazenskega prostora močno sprožil Galešić, a se je Handanović izkazal z obrambo.
52′ – Po strelu so Mariborčani krenili v hiter napad, v zaključku pa je do strela prišel Tavares, a je Hadžić podstavil nogo in žogo je končala v kotu, po katerem je dvakrat iz roba kazenskega prostora sprožil Vršič. Prvi strel je bil blokiran, drugi pa je zletel mimo leve vratnice.
54′ – Vršič znova dokazuje svoje mojstrstvo. Tokrat je po kotu iz igre vrgel Ivetića, nato pa sprožil iz desne strani kazenskega prostora, znova pa se je z obrambo izkazal koprski čuvaj mreže Simčič.
56′ – Udar na nasprotni strani, po napaki mariborske obrambe se je pred golom Handanovića znašel Galešić, ki je streljal iz desne strani, a se Handanović ni pustil premagati.
59′ – Iz razdalje je po kotu in odbiti žogi poizkušal Milec, a je strel v kot preusmeril Hadžić, po kotu pa je Simčič ulovil žogo. Koprski vratar je stekel proti vrhu kazenskega prostora, se zaletel v Fajić, sodnik Bukovec pa je bosanskemu napadalcu na začudenje domačih gledalcev pokazal rumeni karton. Vanoli pa je posegel po prvi menjavi, strelca zadetka Štromajerja je zamenjal Pučko.
65′ – GOOOL! Izenačenje v Ljudskem vrtu. Viler je preigraval v kazenskem prostoru gostov, streljal, a so gostje žogo blokirali, ta pa se je odbila do Fajića, ki jo je neoviran pospravil za hrbet koprskega vratarja.
72′ – Mezga je dobrih 25 metrov od gola Kopra izsilil prekršek, a je Milec slabo izvedel prosti strel.
74′ – Druga menjava v vrstah Primorcev, Galešića je zamenjal Žibert. Koprčani bodo očitno branili remi in točko.
76′ – Prvi rumeni karton tudi za gostujoče moštvo. Po prekršku nad Arghusom ga je sodnik Bukovec pokazal rezervistu Žibertu.
78′ – Gostje so po dvoboju Mileca in Halilovića zahtevali najstrožjo kazen, a je Bukovec le zamahnil z roko.
81′ – Enajstmetrovko zahtevajo tudi Mariborčani, saj je po posredovanju Ivetića in Hadžića na tleh pred golom gostov obležal Tavares. Piščalka sodnika Bukovca je tudi tokrat ostala nema.
84′ – Po drugi menjavi je posegel tudi Šimundža in na igrišče namesto Boharja poslal Cvijanovića.
87′ – Rumeni karton za Šmeta, po prostem strelu, pa je po slabi podaji Cvijanovića, žoga nekako le prišla do Tavaresa, ki je bil pred golom dobro pokrit, nato je streljal Rajčević, žoga se je znova odbila, tokrat do Filipovića, a je bil tudi poizkus slednjega uspešno blokiran.
89′ – GOOOL! Koprčani so preko Črnigoja in Pučka krenili v hiter protinapad. Pučko je bil hitrejši od domačih nogometašev, Handanović je slabo posredoval, žoga pa se je z nekaj sreče odbila od vratnice in končala v mreži domačih.
91′ – GOOOL! Kakšen zaključek tekme v dobro napolnjenem Ljudskem vrtu. Potem ko so nekateri gledalci že zapuščali tribune mariborskega stadiona pa je udaril Cvijanović. Po predložku Vršiča je žogo zaustavil Fajić, Cvijanović pa je s strelom ob desni vratnici izničil prednost gostov in postavil končni izid srečanja.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…