Domžalčani priznavajo, da je dosedanji spomladanski točkovni izkupiček manjši od pričakovanj. Varovanci trenerja Luke Elsnerja so na štirih preizkušnjah osvojili štiri točke, nazadnje so morali priznati premoč na koprski Bonifiki, potem ko so kanarčki do treh točk prišli po sporno dosojeni enajstmetrovki. V nedeljo čaka rumeno-modre nova zahtevna naloga, saj v goste prihajajo vodilni Mariborčani.


“Po tekmi v Kopru smo imeli krajši sestanek s strokovnim vodstvom. Besede glavnega trenerja so nam dale veliko za misliti. Vsekakor ni lepo, ko po štirih tekmah padeš iz prvega na tretje mesto. Na začetku sezone smo si za cilj zastavili uvrstitev v evropske pokale in še vedno smo v dobrem položaju, da ga uresničimo,” je v pogovoru za spletno stran domžalskega prvoligaša priznal Žan Majer. 22-letni vezist je v letošnji sezoni izredno pomemben člen začetne enajsterice Domžal, saj je po dveh tretjinah državnega prvenstva skorajda že dosegel minutažo, ki jo je imel v lanski sezoni. Verjetno bi jo Štajerec iz Lenarta v Slovenskih goricah že presegel, če si v devetem krogu že v uvodnih minutah občinskega obračuna z Radomljani ne bi poškodoval gležnja, zaradi česar je izpustil praktično tri srečanja. Občinski obračun se znova bliža, še prej pa Majerja in soigralce čaka dvoboj z Mariborom. V mlajših letih je bil član vijolic nekaj časa tudi Majer, ki nekaj dni pred tekmo priznava, da lahko točke z nekaj sreče ostanejo v domžalskem Športnem parku: “Prihaja Maribor, vendar se zaradi tega pretirano ne vznemirjamo. Proti vsakemu tekmecu se pripravljamo isto, je pa res, da že zaradi vzdušja na stadionu takšne tekme čakamo bolj nestrpno in jih je tudi veliko lepše igrati. Če bomo dali vse od sebe, se nimamo ničesar bati. Na koncu koncev smo Maribor v letošnji sezoni že dvakrat premagali. Če bomo igrali tako kot znamo, če nam bo steklo nekoliko bolj kot na zadnjih tekmah in bomo imeli malce več športne sreče, lahko vse tri točke ostanejo doma.”

Nekdanjega mladega reprezentanta so soigralci po tekmi s Koprom izglasovali za igralca tekme, a Majer pravi, da s svojo formo še ni povsem zadovoljen: “S formo nisem še povsem zadovoljen. Predvsem mi manjka več odločnosti v fazi napada. Postati moram nevarnejši za nasprotnikov gol, tako s streli kot z zaključnimi podajami. Upam, da čim prej odpravim te pomanjkljivosti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…