Domžalčani so, podobno kot jeseni v četrtfinalu proti Kopru, znova pred nalogo, ko morajo v želji po napredovanju loviti zaostanek s prvega srečanja. Varovanci Luke Elsnerja, ki jim v zadnjih tednih ne gre vse po načrtih, morajo za uvrstitev v še tretji pokalni finale v zgodovini kluba slaviti z dvema zadetkoma razlike.


“Pred nami je tekma sezone in najprej bi rad povabil vse navijače, da pridejo na stadion in nam pomagajo do finala pokala. Res je, da razpoloženje v ekipi ni enako kot bi bilo, če bi odnesli več točk, ampak vsi igralci verjamemo v preobrat, saj imamo priložnost, da rešimo sezono,” poudarja Žan Majer, ki je v Celju odigral dobro tekmo, v soboto pa je zaradi prepovedi igranja izpustil dvoboj z Olimpijo. Štajerec je razkril recept za preobrat, a vseeno ni odkril tople vode. Z dobrim pristopom in učinkovito igro bodo skušali rumeni priti do finala: “Nikakor ne smemo prejeti gola. Dali bomo vse od sebe, da si Celje ne ustvari priložnosti. Na drugi strani si jih moramo ustvariti dovolj, da tekmo obrnemo v svojo korist. En gol ne pomeni nič ali pa veliko. Če se bomo metali pred žogo, pokazali borbenost, ki nas je krasila v prejšnjem delu sezone, dali vse od sebe, tako v obrambi kot v napadu, gola ne bomo prejeli. Na drugi strani bomo morali tudi uspešno napadati. Upam, da bo Celje prišlo igrati nogomet in se ne bo le branilo.”

“Moja želja je, da bi bila tekma sezone šele na koncu sezone, torej v finalu pokala v Kopru. S tem namenom bomo jutri poizkušali tudi obrniti rezultat,” pa pred doslej najpomembnejšo tekmo sezone pravi Luka Elsner, ki je bil s sobotno predstavo precej bolj zadovoljen kot s tekmo v Celju. V domači vrsti bosta manjkala Marko Alvir in Slobodan Vuk, Elsner pa dodaja: “Pripraviti bomo morali prav posebno popoldne. Vsi bomo morali dati več kot smo dajali do tega trenutka. Več kolektivne energije, več kvalitete in ogromno želje. Hkrati moramo imeti načrt, kako vse skupaj izvesti, da ne bomo neorganizirani. Zelo pomembno bo, da se držimo postavljenega načrta.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …