Domžalčani bodo tretjo četrtino državnega prvenstva sklenili z jutrišnjim obračunom v domačem Športnem parku, kamor prihajajo Ljubljančani. Slednji so edini, ki jih moštvo trenerja Luke Elsnerja v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije še ni uspelo premagati, zato motiva rumeno-modri zasedbi ne bi smelo zmanjkati. V primeru domačega poraza bi se gostje Domžalam približali na vsega dve točki razlike.


“Napetost v boju za Evropo se vsekakor čuti. Vedeli smo, da nas vse do konca čaka neizprosen boj, saj so se vse štiri ekipe sposobne boriti za mesta, ki vodijo v Evropo. Nikoli se nismo sprenevedali, da bo cilj lahko dosegljiv in dobili smo točno tisto, kar smo pričakovali. Na ramenih strokovnega vodstva je, da ekipo uspešno popelje čez ta boj. Moramo biti tekmovalni in poskrbeti, da se bomo po koncu sezone vpisali v zgodovino,” je v napovedi jutrišnjega obračuna z zmaji za klubsko spletno stran dejal trener Luka Elsner, ki bo jutri pogrešal trojico nogometašev, saj Zeni Husmani, Veljko Simić in Aladin Šišić še niso nared za tekmovalne napore. Domžalčani so se po minuli zmagi na občinskem derbiju z Radomljani otresli še enega psihološkega bremena, saj so prekinili dobrih 600 minut dolg niz, ko niso uspeli zadeti iz igre, zaradi česar bo jutrišnja tekma zagotovo vsaj deloma lažja: “Prepričan sem, da smo našli pravo formo. Proti Radomljam smo zadeli iz igre, kar nam na prejšnjih tekmah ni uspelo. V večjem delu tekme smo pokazali dobro igro in verjamem, da jo bomo uspeli prenesti tudi na sobotno tekmo, kar pa zaradi kakovostnejšega nasprotnika seveda ne bo lahko. Vsak dan na treningih trdo delamo in upam, da se nam bo to obrestovalo tudi na naslednjih tekmah,” pravi Žan Majer, ki je v letošnji sezoni eden najpomembnejših členov v domžalski enajsterici.

“Vsekakor gre za derbi, saj je poleg sosedskega naboja v igri tudi boj za Evropo. Večina ekipe si je včeraj v Stožicah ogledala tekmo z Mariborom in očitno je, da nas čaka težka preizkušnja. Na tekmeca se bomo dobro pripravili. Če bomo igrali tako kot znamo in če bomo dali vse od sebe, se nam ni treba ničesar bati,” je še dodal Majer, eden od štirih Štajercev, ki spomladi domžalske dvoboje ponavadi pričenjajo v začetni enajsterici.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…