Po včerajšnjem spektaklu in dopoldanskem povzemanju včerajšnjega uspeha vijoličastih, se misli počasi znova prevešajo k domačemu prvenstvu. Nogometaši bodo odigrali tekme 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ki pa bo minil brez nekaterih kaznovanih nogometašev.


Po pričakovanjih je najvišja kazen doletela Luko Zahovića, ki je v končnici tekme z Domžalčani Nejca Skubica s komolcem nehote zadel v nos. Namestnik disciplinskega sodnika NZS, Roman Rogelj, je 18-letnemu napadalcu naložil tri tekme hlajenja. Zahović bo izpustil dve tekmi z novomeško Krko, ligaško in pokalno, Šimundža pa po reprezentančnem premoru na najboljšega strelca lige ne bo smel računati niti na tekmi s Koprom. Mariborčani bodo morali na račun zveze nakazati tudi finančno nadomestilo, saj so bili znova kaznovani zaradi uporabe pirotehnike na tribuni. Ob upoštevani predkaznovanosti kazen znaša 400 evrov, še 300 evrov pa bodo morali vijoličasti nakazati zaradi štirih rumenih in rdečega kartona.

Zaradi nešportnega vedenja večih igralcev in uradne osebe ekipe, so bili finančno kaznovani tudi pri ljubljanski Olimpiji. Zaradi šestih rumenih kartonov in odstranitve predstavnika ekipe, športnega direktorja Milenka Ačimovića, bo moral klub plačati 420 evrov. Ačimović, ki je, kot je zapisal Rogelj, tudi po odstranitvi nadaljeval z žaljenjem, bo moral plačati še dodatnih 200 evrov, na sobotni tekmi z Zavrčem pa ne bo smel sedeti na klopi.

Zaradi nešportnega vedenja igralcev bodo račun NZS obogatili tudi Celjani, ti so v tekmi z Olimpijo prejeli pet rumenih kartonov, zaradi česar so prejeli kazen v višini 300 evrov. Leon Črnčič, vezist velenjskega Rudarja, ki je v tekmi z Gorico prejel dva rumena kartona, pa bo izpustil sobotni obračun s Koprčani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …