Kot vse kaže je Zlatko Zahovič preteklost Maribora, vsaj kar se tiče dela na mestu športnega direktorja. Zahovič je namreč v izjavi za časnik Ekipa potrdil svoj odstop: “Problem je v meni. Ne v klubu, ne v sodelavcih, ne v navijačih. Človek se preprosti iztroši in potem te začne motiti vsaka malenkost, ki je prej nisi niti opazil. Začnejo te motiti majhne stvari, te najedajo. Izčrpan sem. Nogomet živim intenzivno, zelo intenzivno in enkrat človeku pač zmanjka energije. Pregori. Zato mislim, da je to najboljša poteza. Boljše je tako, kot pa da zaradi morebitne nejevolje ali jeze trpijo odnosi v klubu. Moram biti pošten do drugih. Da bi si premislil? Ne, zakaj le. V nekaj dneh si je energijo nemogoče povrniti.”


V zvezi z odstopom se je oglasil tudi Drago Cotar, predsednik mariborskega kluba, ki je povedal, da je za odstop športnega direktorja Zlatka Zahoviča izvedel iz medijev, kot prvi so o tem poročali v športne časniku Ekipa, novica pa se je kot požar razširila po praktično vseh medijih.

“Ob informacijah, ki so zaokrožile v javnosti o nepreklicnem odstopu Zlatka Zahoviča, predstavljamo stališče NK Maribor. Vloga športnega direktorja našega kluba je povezana z delom 24 ur dnevno in posledično velikimi pritiski na različnih straneh. Kot pri vsakem zmagovalcu, kar Zlatko Zahovič nedvomno je, ti pritiski puščajo tudi posledice. Vsa leta odlično sodelujemo, nizajo se izjemni, za slovenske razmere skoraj neverjetni uspehi. Pri vsem tem je Zlatko Zahovič nepogrešljiv člen in verjamemo, da bomo skupaj nadaljevali našo zgodbo,”  je pred nekaj minutami v Ljudskem vrtu povedal predsednik najuspešnejšega nogometnega kolektiva v Sloveniji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…