S kakšno zasedbo bo Maribor krenil v naslednjo sezono, ki se že nezadržno bliža? Več ali manj je jasno, da se od vijoličastih poslavlja Sintayehu Sallalich, ki z vodstvom mariborskega kluba ni želel podaljšati pogodbe, zato je že nekaj časa na stranskem tiru.


Ob Izraelcu pa pogodba poteče še nekaterim vidnim članom začetne enajsterice. Med njimi je tudi Dare Vršič, ki naj bi sicer po nekaterih govoricah že segel v roko z Zlatkom Zahovičem, a uradne potrditve o podaljšanju sodelovanja še vedno ni. Prav tako ni znana niti nadaljnja usoda Jasmina Handanovića, ki mu s koncem sezone ravno tako poteče dogovor. Če bo 39-letni Ljubljančan tudi v peto desetletje življenja vstopil v Ljudskem vrtu, še ni znano, a so do nas že pricurjale informacije, da je mariborski športni direktor že našel njegovega naslednika.

Po naših informacijah je Zahovič vnovič pogledal v bližnje Celje, od koder so se v štajersko prestolnico v minulih letih preselili že številni nogometaši. Valonu Ahmediju in Gregorju Bajdetu sta minulo poletje v Maribor sledila še Blaž Vrhovec in Sunny Omoregie, ki so ga vijolice pozimi sicer že poslale v Izrael. Že poleti pa bi lahko ‘vijoličasti grofi’ v svoji družbi pozdravili še enega nekdanjega soigralca. Handanovića naj bi namreč zamenjal Matic Kotnik, ki ga zadnja dva kroga, bojda zaradi poškodbe, ni bilo v kadru celjskega stratega Igorja Jovićevića.

Kotnika, ki bo julija dopolnil 27 let, s Celjem veže pogodba do konca koledarskega leta, zato je jasno, da Korošec ne bi pretirano osiromašil mariborskega proračuna. Nekdanjemu upu Dravograda izkušenj ne manjka, v prvoligaški konkurenci je v golu Celja odigral že 157 tekem. Bo nove nastope zbiral v vijoličastem dresu?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…